#fikon15: Över 530 medlemmar väntas till Örebro

2015-02-12 | FemPers padlock

INRIKES

RELATERADE ARTIKLAR:

2015-02-13 #fikon15: Möt tre kandidater

2015-02-13 #fikon15: #fikon15: Piteå – Schymans sista stopp inför kongressen

2015-02-13 #fikon15: Laddat för politiskt utvecklingsarbete

2015-02-13 #fikon15: Läge att organisera, utveckla och bredda

I morgon fredag påbörjas Feministiskt initiativs kongress på Conventum i Örebro. Feministiskt initiativ firar i år 10-årsjubileum och över 530 medlemmar väntas till Örebro där också den första kongressen hölls 2005. Intresset för att delta på kongressen har enligt partiet har varit stort.

- Det märks att vi är Sveriges snabbast växande parti. Anmälningar har kommit in från hela landet, vi har medlemmar reser hela vägen från Jokkmokk, Kiruna, Ystad och Visby för att vara med och ta beslut om vår politik. Det är förstås väldigt roligt att se ett sånt engagemang, säger Maria Pettersson, ordförande i styrelsen och kongressansvarig.

På kongressen beslutas vilken politik partiet ska föra inom en rad områden, nya talespersoner och ny styrelse för mandatperioden 2015 – 2017 kommer att väljas. Valberedningens förslag till talespersoner är Sissela Nordling Blanco och Gudrun Schyman.

Över 100 motioner har lämnats in till kongressen som bland annat rör utveckling av partiets politik inom ekonomi, företagande, hållbarhet och miljö samt EU-politik. Kongressen kommer också att ta ställning till motioner med nya politikområden som till exempel feministisk landsbygdspolitik och urfolkspolitik. En oenig styrelse har yrkat på avslag på en motion för namnbyte av partiet till "Feministerna", men bifall för att talespersonerna fortsättningsvis ska benämnas som "partiledare".

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: