Sissela Nordling Blanco och Gudrun Schyman föreslås som talespersoner.

Fi:s valberedning föreslår två talespersoner istället för tre

2015-01-26 | FemPers padlock

INRIKES

Under måndagen presenterade Feministiskt Initiativs valberedning sitt förslag till talespersoner och styrelse inför kongressen i Örebro 12-15 februari. Valberedningen föreslår att nuvarande talespersoner Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco sitter kvar. Ytterligare åtta personer kandiderar till posterna.

FAKTA/Valberedningens förslag inför Feministiskt initiativs kongress den 13-15 februari i Örebro.

Talespersoner för Feministiskt initiativ

  • Sissela Nordling Blanco, Stockholm

  • Gudrun Schyman, Simrishamn

Styrelseledamöter

  • Victoria Kawesa – Politik, Stockholm

  • Linnea Bruno – Politik, Stockholm

  • Gita Nabavi – Ordförande, Stockholm/Malmö

  • Maria Svensson - Vice ordförande/organisation, intern kommunikation, Ale, Västra Götaland

  • Marielle Alvdal - Sekreterare/organisation, intern kommunikation, Luleå

  • Johanna Ivarsson - Organisation lokalgrupper/medlemmar, Landskrona

  • Armina Etminan - Organisation lokalgrupper/medlemmar, Stockholm

  • Zakia Khan - Organisation lokalgrupper/medlemmar, Uppsala

  • Omid Massala – Kommunikation, Falun/Uppsala

  • Sujata Maini – Kommunikation, Stockholm/Malmö

  • Lotten Sunna – Kommunikation, Stockholm

  • Rasmus Åkesson – Kassör, Tjörn, Västra götaland

  • Ingrid Mårtensson - Vice kassör/medlemsregister, Östersund

I går presenterade valberedningen sitt förslag till talespersoner och styrelse för Feministiskt initiativ inför kongressen i februari. Valberedningen föreslår Sissela Nordling Blanco och Gudrun Schyman till talespersoner. Fi:s stadgar säger att partiet ska ha två eller tre talespersoner, men partiets kongresser har vi flera tillfälle valt tre talespersoner.

Nuvarande talesperson Stina Svensson har själv valt att inte kandidera igen utan satsa på kommunpolitiken i Göteborg där Feministiskt initiativ erhöll tre platser i kommunfullmäktige efter valet 2014.

Förutom valberedningens förslag till talespersoner kandiderar ytterligare åtta personer: Anna-Kajsa Nilsdotter-Swärd från Sundsvall, Emma Bergman från Kiruna, Gladys Gomez Lozano från Kristianstad, Johanna Marseille Eneroth från Helsingborg, Pernilla West från Lund, Sara Demir från Göteborg, Victoria Kawesa från Stockholm och Viktoria Holdt från Enköping.

Valberedningen listar en rad skäl för att endast välja två talespersoner. Bland annat att erfarenheterna av att vara tre talespersoner visat att det varit svårt att nå ut, att det samlade stödet bättre kan utnyttjas av färre talespersoner, att så väl sittande styrelsen som nuvarande valberedning kommit fram till att det vore en bättre lösning med endast två talespersoner samt att de föreslagna talespersonerna själva skulle föredra att det var två. Valberedningen föreslår vidare att valet sker genom sluten votering.

Valberedningens förslag till styrelsen består både av nya och gamla namn. Linnéa Bruno och Victoria Kawesa föreslås ta hand om frågor som rör politik. I övrigt är styrelsen uppdelade i arbetsgrupper: kommunikation och organisation – och så ekonomi.

- Vi har haft många kvalificerade kandidater att välja bland. Vi ser en mycket kompetent styrelse med hög politisk medvetenhet som kan leda Sveriges snabbast växande parti under mellanvalsperioden och bygga upp en stark och stabil organisation. Vi har i urvalet tagit hänsyn till kompetens och erfarenhet, geografisk spridning och representation, säger Maria Mårsell, valberedningens ordförande.

Valberedningen meddelar också att de medvetet har valt bort kandidater som representerar Fi i någon av de 13 kommuner där Fi har tagit plats, talespersoner undantagna – detta för att behovet av att styrelsen fokuserar på arbetsledning, organisering och administration:

– Våra förtroendevalda i kommunerna ska kunna satsa allt i kommunerna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: