FEMINISTISKT PERSPEKTIV I ANDRA MEDIA

Feministisk nyhetstidning på gång

Under hösten börjar arbetet med den nya feministiska nyhets-tidningen Feministiskt perspektiv. Bakom ...

Medievärlden

Feministisk nyhetstidning på webben

Tidningen blir partipolitiskt neutral, man ser Feministiskt initiativ som en av inspirationskällorna men i förarbetet har människor med kopplingar till flera olika partier, bildningsförbund och fackföreningar deltagit tillsammans med debattörer utan direkt tillhörighet.

Dagens Nyheter

Feministisk nyhetstidning på nätet

Enligt Bratt ska Feministiskt Perspektiv bli en partipolitiskt obunden nyhetstidning med inrikes- och utrikesnyheter, kultur, ekonomi, arbetsmarknad, forskning och på sikt också sport. Det unika är att tidningen utgår från ett feministiskt perspektiv.

Journalisten

Feminism i media X2

Och visst behövs det en feministisk veckotidning med tanke på mainstream-medias misslyckande med den kvinnliga representationen och jämställdhetspersektiven som allt för sällan får vara med.

Intersektionell Solidaritet

Annonsörer sökes till Feministiskt Perspektiv

Presstöd och prenumerationer utgör stommen i finansieringen av Feministiskt Perspektiv. Jakten på externa annonsörer och sponsorer har inletts, främst bland företag och organisationer med specialintresse av genusfrågor.

Dagens Media

Uppskattad nyhet

Bra initiativ! En feministisk nyhetstidning ska lanseras.

Skriet från kärnfamiljen

Spännande och efterlängtat

Enligt chefredaktören Anna-Klara Bratt finns det idag en underutnyttjad kompetens bland journalister då många är medvetna om den ensidiga normbild som är dominerade i media i dag.

GoodBadGirl

Behövs det en feministisk tidning?

Jag är väldigt nyfiken på vad du som lyssnar tycker om det. Behövs det en feministisk tidning eller är media redan feministiskt så att det räcker?

Hallå P3!