Manifestation i Stockholm för säkra och lagliga flyktvägar

2015-09-15 | FemPers padlock

INRIKES

I lördags, den 12 september, anordnades ett hundratal evenemang i 30 länder för ett värdigt flyktingmottagande runtom i Europa. På Sergels torg i Stockholm samlades omkring 3 000 personer till en manifestation anordnad av Nätverket Linje 17 och krävde säkra vägar för människor på flykt. Människor med erfarenhet av att befinna sig på flykt dominerade bland talarna.

RELATERADE ARTIKLAR:

2015-09-13 Hbt-socialdemokrater kräver: Avskaffa transportsansvaret!

2015-09-12 Malmö engagerar sig för människor på flykt

2015-09-12 Rekordmånga Uppsalabor visade sin solidaritet

2015-09-06 15 000 manifesterade för ett värdigt flyktingmottagande

Kravet var bland annat: Säkra och lagliga flyktvägar in i Europa! Inga fler kvinnor, män och barn ska behöva drunkna i Medelhavet. Ingen ska behöva kvävas ihjäl i lufttäta lastbilar! EU slutar omedelbart att skicka tillbaka människor till Ungern, Grekland, Italien och Makedonien! Flyende människor ska inte mötas av taggtrådsstängsel, kravallpolis och gränsvakter med tårgas och batonger.



Talarna representerade inga politiska partier utan gräsrotsorganisationer som Ingen människa är illegal. De flesta talare var själva asylsökande och flyktingar som utifrån sina egna erfarenheter av flykt, förtryck och rasism krävde säkra flyktvägar och humant mottagande.



På måndagskvällen, den 14 september, samlades åter människor på Medborgarplatsen i Stockholm och tände ljus med krav som ”Skrota Dublinförordningen”, ”Öka flyktingkvoten” och ”Skrota transportörsansvaret”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: