Kraftfulla nya författarröster nominerade till Katapultpriset

2020-01-10 | FemPers padlock

KULTUR

RELATERADE ARTIKLAR:

2019-03-12 | Felicia Mulinari: ”Jag tror på magin i litteraturen”

2019-09-09 |I en omöjlig skärva av tid

Bästa litterära debuter 2019 är, enligt Sveriges författarförbund, Felicia Mulinaris diktsvit Det som inte kan utplånas, Kayo Mpoyis roman Mai betyder vatten, Judith Kiros hybrid av poesi och essä O, Maja Thranes prosalyrik i Anvisning att konservera naturalier och Daniel Yousefis poetiska dokument Den åttonde kontinenten.

I ett pressmeddelande konstaterar förbundet att: ”Årets böcker rör sig i gränslanden mellan arv, minne, identitet och historia. Bland årets nominerade hör vi kraftfulla, nya författarröster i genreöverskridande och poetiskt präglade verk.”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: