Laila Soueif och Mona Seif hungerstrejkar utanför högsta domstolen i Kairo sedan 4 september.

Sympatihungerstrejkar med livet som insats

2014-10-31 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Laila Soueif och Mona Seif, mor och syster till fängslade Sanaa Seif och Alaa Abd El Fattah övergår till torr hungerstrejk. De inledde sin sympatihungerstrejk den 4 september och har sedan den 27 oktober även slutat dricka vatten.

RELATERADE ARTIKLAR:

  • 2014-05-22 Egyptiska aktivister fängslas


  • STÖDAKTIONER:

    Detta meddelade Laila Soueif på sin Facebook-sida sedan en domstol i Kairo dömde dottern Sanaa Seif och 22 andra aktivister till tre års fängelse var på söndagen den 26 oktober. Nu har även Soueifs son, den välkände Alaa Abd El Fattah, som frisläpptes på borgen efter protester, åter häktats vid en ny rättegång på måndagen den 27 oktober.

    Mor och syster till de fängslade familjemedlemmarna säger till egyptisk media att de fortsätter hungerstrejka utan vatten i protest, trots de livshotande konsekvenserna. De startade sin hungerstrejk utanför högsta domstolen i Kairo den 4 september i solidaritet med de hungerstrejkande politiska fångarna inklusive Sanaa Seif. Även Sanna Seif, 20 år, har övergått till torr hungerstrejk sedan hon tog emot sin dom på tre års fängelsestraff.

    Hungerstrejkkampanjen mot Egyptens nya protestlag fortsätter både i Egypten och utomlands. Cirka 125 personer hungerstrejkar i fängelser, inklusive Mohamed Soltan som hungerstrejkat i 278 dagar och vars hälsotillstånd är kritiskt. Utanför fängelset har 1 028 personer anslutit sig till kampanjen.

    Verktyg


    Skriv ut

    Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

    annons: