Agneta Wallin köper Lilla Ulfåsa i samarbete med vänförening

2019-06-07 | Jenny Rönngren padlock

KULTUR

Budgivningen om Lilla Ulfåsa, huset där Fogelstad-gruppen drev Kvinnliga medborgarskolan, är klar:
– Jag har köpt Lilla Ulfåsa för att det om fem år ska ägas av stiftelsen Fogelsta, skriver köparen Agneta Wallin på sin Facebooksida.

RELATERADE ARTIKLAR:

2019-02-02 | Mot en plats för drömmar om demokrati i Fogelstad-anda

2018-10-24 | Unikt arkiv firar 60 år

Budgivningen om Lilla Ulfåsa, huset där Fogelstad-gruppen drev Kvinnliga medborgarskolan, är klar. Det meddelade Charlotte Signahl, initiativtagare till att bevara byggnaden som samlingsplats i Fogelstad-anda, på torsdagen. Bland annat i den slutna Facebook-grupp som skapats för alla som vill engagera sig i förverkligandet av initiativet. Insamlingen genom försäljning av byggstenar, till renovering och verksamhet, fortsätter.

Köparen presenterade sig också i sociala medier på torsdagen. Det är skådespelaren, gestaltterapeuten och komikern Agneta Wallin som köpt huset för nybildade stiftelsen Fogelstads ändamål. Hon beskriver i inlägget hur livet och döden gett henne svängrum att göra något storslaget och förklarar vidare:

”Jag har inte köpt Lilla Ulfåsa till mig själv. När jag vaknade i den här frågan var huset klart att säljas till en annan spekulant. Goda råd var dyra och anspänningen har varit extrem. Jag har köpt Lilla Ulfåsa för att det om fem år ska ägas av stiftelsen Fogelsta. Jag har köpt det för att samarbeta med vänföreningen och gruppen bakom uppropet, till alla som köpt byggstenar och till alla oss som tror på idén att restaurera både byggnaden och idéerna som bor i den. En medborgarskola. En öppen, rolig och modig plats för demokrati, samtal och berättande, för radikal vänlighet och tro på bildning, en plats för förändring och lust att skapa nytt.

Mest av allt har jag har köpt Lilla Ulfåsa till Elisabeth Tamm, Ada Nilsson, Honorine Hermelin, Kerstin Hesselgren och Elin Wägner. Som en hundraårspresent till den kvinnliga rösträtten och ett bevis på att kraften i deras gärning fortfarande lever.

Så med beundran och av respekt för de som gick före, för att skapa möjlighet och av kärlek till de som kommer efter, tacksam över möjligheten att få vara med och rädda ett stycke kvinnohistoria och samtidigt bli en del av fortsättningen. Nu flyger vi.”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: