Vänsterpartiet Östergötland höll kvinnoträff på Bona folkhögskola.

Laddade för valet med könsseparatistisk träff

2018-09-18 | FemPers padlock

INRIKES

– Kvinnors organisering är viktig. Det är tack vare vårt gedigna arbete med den interna feminismen, som vi i Vänsterpartiet nu har flest kvinnliga kandidater av alla riksdagspartier, konstaterade Ida Gabrielsson på en kvinnoträff i Östergötland inför valet.

Den 19 augusti samlades ett 20-tal kvinnor, medlemmar i Vänsterpartiet från nio orter i Östergötland, på regional träff i Motala. Reflekterande samtal varvades med utbildning under en feministisk och könsseparatistisk dag på Bona folkhögskola. Endast vänsterpartister som definierar sig som kvinnor var inbjudna och fokus låg på valet den 9 september.

Inbjuden som gästföreläsare var Ida Gabrielsson, ordförande för Vänsterpartiets styrgrupp för kvinnors organisering.

– Kvinnors organisering är viktig. Det är tack vare vårt gedigna arbete med den interna feminismen, som vi i Vänsterpartiet nu har flest kvinnliga kandidater av alla riksdagspartier, konstaterade hon.

Initiativtagare till träffen var Lilibet Gustafsson, är internfeministiskt ansvarig och styrelseledamot i Vänsterpartiet Östergötland.

– Jag har sett fram mot den här dagen länge, säger hon, och är glad att så många kunde delta. Att kvinnor som är politiker har det tuffare är ingen hemlighet, och sådana här dagar behövs. Tillsammans kämpar vi för feminism och socialism!

Även om inget är bestämt än är det sannolikt att Vänsterpartiets östgötska kvinnonätverk träffas nästa år igen.


Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: