Josefine Lindgren Knutsson vann SM-guld, här från SM i Haninge 2017.

Josefine Lindgren Knutsson svensk mästare igen

2018-02-27 | Bella Frank padlock

SPORT

Josefine Lindgren Knutsson blev svensk mästare i -51-kilosklassen när SM i thaiboxning avgjordes i Pilängshallen i Lomma utanför Lund i helgen. Hon vann mot Tove Brodin efter tre ronder och försvarade därmed sitt SM-guld från förra året.

RELATERADE ARTIKLAR:

2017-02-28 | Thaiboxning: Josefine Lindgren Knutsson tog sitt första SM-guld

2015-01-26 | Therese Gunnarsson om SM-guldet: ”Det är fantastiskt”

På Instagram tackar Josefine Lindgren Knutsson sina tränare Sanja Trbojevic och Andreas Michael, samt sitt gym Allstars: ”Vi gjorde det, igen!”. Många hade trott att hon skulle möta dubbla guldmedaljören Therese Gunnarsson i finalen, Gunnarsson blev dock tvungen att ställa in sitt deltagande i SM av privata skäl.

I sin krönika på Svenska budo- och kampsportsförbundet skriver Kent Hansson att: ”22-åriga Josefin Lindgren Knutsson är en tjej som kommer fira stora triumfer framöver. Det är grymt roligt att se henne i aktion. Hon har hela ”paketet” i sitt register. Här har vi en krigare som verkligen älskar att snurra runt i ringen.”

Sofia Olofsson mötte Anna Höglund i en repris från förra året i finalen för -54-kilosklassen. Denna gång avbröts matchen i andra ronden av fem, och Sofia Olofsson är svensk mästare för sjätte gången i rad. ”Det här hade inte varit möjligt utan mitt lag”, skriver hon på Instagram och tackar sina tränare och alla lagkamraterna på Odenplan fight gym. Sofia Olofsson var nominerad till Jerringpriset på Idrottsgalan tidigare i år, och är också nominerad i tre olika kategorier till Kampsportsgalan den 17 mars.

Även Sandra Godvik försvarade sitt guld i -48-kilosklassen – hennes tredje raka guld.

Camilla Danielsson vann -45-kilosklassen, Patricia Axling i -57-kilosklassen, Isa Tidblad Keskikangas i -60-kilosklassen, Erica Björnestrand i -63,5-kilosklassen, Sara Matsson i -67-kilosklassen, och Angela Mamic i -70-kilosklassen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: