Liten speltid för Seger en utmaning för Sundhage

2017-05-22 | Bella Frank padlock

SPORT

Pia Sundhage presenterade en trupp om 27 spelare inför mötet mot USA den 6 juni och Skottland den 13 juni. I truppen finns Fanny Andersson från Kif Örebro som nu landslagsdebuterar. Kosovare Asllani, som nu kan få spela sin hundrade landslagsmatch, finns också bland de uttagna.
– Det mest meriterade laget i världen kommer till Sverige. Mot sådana lag måste man vara effektiva, säger Pia Sundhage till Svenskfotboll.se.

FAKTA/Landslagstruppen i mötet mot USA och Skottland

Målvakter: Hedvig Lindahl, Chelsea, Hilda Carlén, Piteå, Emelie Lundberg, Eskilstuna.

Försvarare: Emma Berglund, Rosengård, Jessica Samuelsson, Linköping, Magdalena Eriksson, Linköping, Nilla Fischer, Wolfsburg, Linda Sembrant, Montpellier, Jonna Andersson, Linköping, Hanna Glas, Eskilstuna, Nathalie Björn, Eskilstuna.

Mittfältare: Lisa Dahlkvist, Örebro, Kosovare Asllani, Manchester City, Caroline Seger, Lyon, Elin Rubensson, Göteborg, Hanna Folkesson, Rosengård, Josefine Johansson, Piteå, Olivia Schough, Eskilstuna, Lina Hurtig, Linköping, Petra Andersson, Eskilstuna, Tove Almqvist, Linköping, Fanny Andersson, Kif Örebro.

Anfallare: Stina Blackstenius, Montpellier, Pauline Hammarlund, Göteborg, Fridolina Rolfö, Bayern München, Lotta Schelin, Rosengård, Mimmi Larsson, Eskilstuna.

Sverige har alltså lyckats få hit USA för en träningslandskamp inför EM-slutspelet som spelas i juli och augusti. I OS i Rio de Janeiro förra året skrällde Sverige när de slog ut USA i kvartsfinalen efter ett numera klassiskt straffdrama där Lisa Dahlkvist avgjorde. Då spelade Sverige oerhört defensivt och kunde på så sätt stänga ner USA:s spel. Ett revanschsuget USA är alltså att vänta i juni. När förbundskapten Pia Sundhage och assisterande förbundskapten Lilie Persson på måndagen presenterade sin trupp på måndagen kommenterade de motståndet som väntar den svenska truppen på deras sista landslagssamling innan EM:

– Det mest meriterade laget i världen kommer till Sverige. Mot såna lag måste man vara effektiva. Det kan vi inte skryta om att vi har varit men det kommer vi att bli, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till Svenskfotboll.se.

– Det är få förunnat att få se två världslag möta varandra live. Så den möjligheten ska man inte missa, fortsätter Lilie Persson.

På presskonferensen där truppen presenterades förklarade Pia Sundhage också att ett problem hon och Lilie Persson har ställts inför är att flera av landslagets rutinerade veteraner har fått lite speltid i sina klubblag, bland annat Caroline Seger i Lyon:

– Av alla utmaningar inför EM så tror jag att den är den största. En Seger som hon var under OS är en fantastisk lagspelare. Nu spelar hon inte sina minuter. Det är mitt prioritet ett. Jag ska spendera väldigt mycket tid med Seger. Jag tror att hon måste lyckas för att vi ska lyckas. Sedan lägger man pusselbitar kring det. Blir hon lite ängslig börjar hon kladda och behålla bollen för länge. Det har vi sett, det vill vi inte se. Det är den största utmaningen, säger Sundhage till Fotbollskanalen.

En av de nya spelarna i truppen är Fanny Andersson som nu spelar i Kif Örebro DFF tillsammans med Lisa Dahlkvist:

- En spelare som är fostrad i Sirius, har dryga 60 ungdomslandskamper bakom sig. Hon har gjort det väldigt, väldigt bra. En spelare som är löpstark i det offensiva spelet, skicklig på att driva boll. Hon är också skicklig på att ändra riktning. Det finns många som kan driva med bollen framåt men få som kan ändra riktning, säger den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

En annan överraskning är Hanna Glas som spelar i Eskilstuna men som har fått lite speltid under säsongen och bara startat två av sex matcher hittills i år. Sundhage förklarar för Sportbladet varför hon ändå har valt att ta ut henne:

– Hanna Glas platsar inte så det är väldigt ovanligt att vi gör så här. Men hon gav oss ett sådant gott intryck när hon var med senast med sin fysik, sin attityd. Jag tycker att hon har bristande teknik men hon kan hetsa fram bra saker hur andra. Jag vill påstå att det är lite kontroversiellt att plocka ut henne. Det finns säkert många som har synpunkter.

Den 20 juni presenteras den slutliga truppen inför EM i Nederländerna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: