Landskamp Sverige-England

Trevande start på landslagets väg mot fotbolls-EM

2017-01-27 | Jenny Rönngren padlock

SPORT

Med två landskamper spelade har Sveriges fotbollslandslag inlett vägen mot EM. Första matchen mot Norge förlorade de svenska damerna. Matchen mot England, som spelades på tisdagen, blev oavgjord, men närmast en seger låg Sverige, enligt Svenskfotboll som direktsände båda matcherna på sin hemsida.

Sverige fick ett mål bortdömt för offside i första halvleken och missade en straff i andra under landskampen mot England. Detta i en jämn match där inget av lagen fick några vidare målchanser, även om Sverige kämpade sig till ett övertag.

– Överlag så var det en bra fotbollsmatch. Jag tycker vi skulle ha vunnit men då måste man ju sätta sina målchanser. Och vi hade ju verkligen chansen precis i slutet. Men spelet värmer, säger förbundskapten Pia Sundhage till Svenskfotboll.

Hon beskriver det också som ett steg framåt jämfört med fotbollslandslagets första landskap för året, som spelades den 19 januari. Sverige förlorade då med 1-2 mot Norge. Det var Sofia Jakobsson som 20 minuter in i matchen först gav Sverige ledningen men redan innan första halvlek var slut hade Lise-Marie Utland kvitterat och Kristin Minde satt segermålet för Norge. Efter paus skapade inget av laget några helt öppna målchanser, och även om Sverige hade bollen mer, var Norges sedvanligt raka omställningsspel farligt. Andra halvlek gjordes också många byten. Pia Sundhage bytte bland annat in debutanterna Hanna Glas och Katrin Schmidt när en kvart återstod att spela.

– Första halvlek kändes sisådär och vi skapade inte så mycket lägen. Andra halvlek kändes mycket bättre. Vi satte bättre press, fick till en del hörnor och skapade ett par lägen där vi kunde ha gjort mål. Det kändes som att vi tog över i andra så vi hade väl en halvlek var, säger Sofia Jakobsson till Svenskfotboll som direktsände matchen.

Pia Sundhage förklarade vägen mot EM påbörjad och utsåg Caroline Seger till bäst på plan i Norge-matchen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: