Fr v: Felicia Mulinari, Eva Lindholm, Shadé Jalali, Gunilla Edemo och Sissela Nordling Blanco.

#hållbarfeminism: Panelsamtal på Socialistikt forum

2016-11-29 | FemPers padlock

INRIKES

Många blir utbrända i kampen för ett annat samhälle. När staten låter välfärden och solidariteten falla sönder blir det kvinnor och aktivister som tar vid. Att vara aktivist i dag är att försöka göra det omöjliga. Men hur fortsätter vi att kämpa för en annan värld utan att bränna ut våra kroppar?

Den frågan stod i fokus för ett panelsamtal om #hållbarfeminism på Socialistisk forum som modererades av Eva Lindholm, ansvarig för enkäten om hållbar feminism som Feministiskt perspektiv genomförde i slutet av augusti och som lade grunden för en artikelserie på temat.

Närmare 700 personer svarade på Feministiskt perspektivs enkät #Hållbarfeminism. Över 50 procent rankade ”brist på jämställdhet/demokrati och/eller patriarkala strukturer på mitt arbete” som den viktigaste orsaken till deras utmattning.

Vilket inte överraskade de medverkande i panelen; Shadé Jalali, utredare på Unionen, Gunilla Edemo, organisationskonsult och processledare samt Sissela Nordling Blanco (Fi), ordförande i Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter.

Delar av samtalet är filmat och finns tillgängligt på Feministiskt perspektivs Facebooksida; del 1 och del 2.


Foto: Agneta Sandell


Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: