ABF-huset på Sveavägen i Stockholm.

Feministiskt forum blir Feministisk samling i ABF:s regi

2016-04-19 | Katarina Andersson padlock

INRIKES

Med en månad kvar till den 14 maj meddelade arrangörerna av Feministiskt forum i Stockholm att de ställer in sin medverkan. I ett uttalande på sin sida på Facebook-sida skriver de att de ska dra sig tillbaka och fundera över hur och i vilken form som Feministiskt forum kommer att återuppstå. Under tiden kliver ABF Stockholm in och arrangerar Feministisk samling samma dag som Feministisk forum skulle ha hållits.

Här finns ABF:s facebook-evenemang.

I förra veckan meddelade arrangörerna av Feministiskt forum att årets evenemang den 14 maj ställs in. På forumets Facebooksida skriver tre av ledningsgruppens medlemmar ett inlägg om att de av flera skäl valt att ställa in årets forum. Det skriver bland annat att de ”är väldigt ledsna för att det blev som det blev i år. Vi ska dra oss tillbaka lite nu och fundera över hur och i vilken form som Feministiskt forum kommer att återuppstå i. När vi har klurat ut det så hoppas vi innerligt att ni finns kvar och vill vara med.”

Samarbetspartnern ABF Stockholm tar emellertid över arrangemanget som alltså kommer att gå av stapeln på utsatt datum, men det kommer att gå under namnet Feministisk Samling.

- Det handlar om att feminismen är ett av våra prioriterade områden och är en viktig fråga för arbetarrörelsen i stort, säger Maria Carlsson på ABF:s Stockholmsavdelning. Så från vår sida är det viktigt att fortsätta traditionen med ett feministiskt forum i ABF-huset. Men vi vill så klart inte själva definiera vad den feministiska rörelsen är, utan det bygger på att feministiska organisationer medverkar utifrån sina perspektiv.


Anmälningar mottagna

– Vi har kontaktat alla som tidigare har skickat in programpunkter, säger Maria Carlsson på ABF:s Stockholmsavdelning. Vi har en löpande diskussion med de olika arrangörerna, som alla har fått en bekräftelse på att vi mottagit deras anmälan och går vidare med den.

Seminariedeltagare som är osäkra på sin medverkan uppmanas att kontakta organisatören för den aktuella programpunkten. Vad gäller programmets utformning så kommer ABF Stockholm att gå vidare med de punkter som skickats in.

– Vi värnar om en mångfald i paneler och bland organisationerna, säger Maria Carlsson. Nu ska vi göra en analys och se om det är några perspektiv som saknas i programmet, vi vill ha en bred uppslutning från den feministiska rörelsen.

– Just nu arbetar vi jätteintensivt och kommer publicera mer information samt släppa några teasers inom kort. Hela programmet är tänkt att bli offentligt digitalt i början av maj.


Tema gränser

Temat för årets forum, det elfte i ordningen, var Gränser.

– Vi tog ju över arrangörsgruppens arbetsdokument. Vi har inte kommit till ett beslut angående temat, men många programpunkter tar sig uttryck i detta, inte bara fysiska och nationella gränser, utan även inre gränser. Då många av förslagen grundar sig i det kan det kännas konstigt att inte ha kvar det.

Feministiskt forums ledningsgrupp (Torun Carrfors, Matilda Johansson och Klara Persson) har för närvarande avböjt att kommentera avhoppet ytterliga.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: