CCR:s Maria ”Tjutet” Pihel håller tillbaka Helsinkis jammer.

Välspelat av Crime City Rollers i rollerderbyturnering i helgen

2016-03-08 | Bella Frank padlock

SPORT

Crime City Rollers rönte stora framgångar under helgens stora internationella rollerderbyturnering Smackdown Tournament i Malmö i helgen, en turnering de också arrangerade. De vann tre av fyra matcher och plockade gott om poäng mot världstrean London Rollergirls.

RELATERAT MATERIAL: Malmös Crime City Rollers tar emot rollerderbyelit i helgen

Crime City Rollers inledde turneringen på lördagen genom att slå Glasgow Roller Derby med poängen med hela 536-46, siffror som är avsevärt större än rankingen av de två lagen kanske signalerar: Crime City Rollers är rankade på plats 25 i världen och Glasgow Roller Derby rankade bara fyra platser lägre ner, på plats 29. Segern i hemmalagets inledningsbout följdes upp med ännu en klar och övertygande seger på lördagen, denna gång mot Detroit Roller Girls från USA som är bättre rankade än Crime City Rollers på plats 20. Söndagen inleddes också den med seger, siffrorna blev 171-70 mot Helsinki Roller Derby från Finland. Sista matchen ställdes Crime City Rollers mot London Rollergirls och en seger för det engelska laget var mer eller mindre garanterat. Men Malmö spelade bra och kunde plocka gott om poäng och slutresultatet blev 311-98.

Det andra svenska laget, och det näst bäst rankade laget på plats, var Stockholm Roller Derby Allstars. De spelade tre matcher och vann en av dem, mot Glasgow Roller Derby. Deras första möte mot Detroit blev en tät match som laget från USA vann med elva poäng, slutresultatet blev 160-171. London Rollergirls vann också mot Stockholm Roller Derby, med poängen 295-49. Stockholm Allstars avslutade helgen med seger mot Glasgow Roller Derby med siffrorna 371-66.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: