Sandra Dahlén. Sexualupplysare, krönikör och författare till boken Sex med mera.

Gott nytt sex-år!

2016-01-15 | Sandra Dahlén padlock

KRÖNIKA/INRIKES

Sandra Dahlén gillar nyårslöften. Men för om de ska fungera gäller det att lova sig sådant som går att hålla. Ett tips från henne är att fundera på om det behövs olika små steg för att nå det slutgiltiga målet.

Jag öppnar skåpet i badrummet och hittar vare sig tamponger eller bindor. Jag förstår faktiskt inte hur varje menstruation i mitt liv kommer som en överraskning. Med just mensen blir det så här. Annars är jag en planerande och ordningsam människa. Därför är mitt nyårslöfte för 2016 att skaffa menskopp (och det ska göras i januari!). Den finns alltid, läcker inte, och så behöver man inte stoppa in en bomullsprodukt (som jag antar är full av kemikalier) i slidan. Jag kan inte förstå varför jag inte har fått tampongen ur och gjort detta tidigare. Och eftersom jag nu berättar om löftet måste jag verkligen göra det – folk kommer att fråga.

Jag gillar nyårslöften och för mig kan de vara av helt olika karaktär – de kan gälla relationer, arbete, eller sådant som att skaffa menskopp. Och en del löften har verkligen skapat viktiga förändringar i mitt liv. Men för att det ska fungera gäller det att vara lite noga – lova sig sådant som går att hålla. På nyårsdagen satt vi ett gäng framför tv:n och vräkte i oss pizza, läsk, glass och godis då en av oss sa att i år har hon löftet att dra ner rejält på socker. Det var lite trist att då börja med detta misslyckande – att till och med stoppa i sig mer än vanligt. En annan i soffan gav då tipset att aldrig låta nyårslöften börja gälla just på nyårsdagen. Att göra sådant som att dra ner på sött, sluta röka och börja träna kan vara svårt om man festat kvällen innan. Ett tips är också att fundera på om det behövs olika små steg för att nå det slutgiltiga målet.

Och det är såklart inte för sent med ett nyårslöfte för dig som missade detta för ett par veckor sedan. Som sexualupplysare vill jag såklart slå ett slag för löften som rör genitalier, nära relationer och sex. Så här vill jag serva er med några olika alternativ på nyårslöften som kan förändra livet eller bara göra det lite roligare – välj gärna något som passar dig:

2016 ska jag prova det jag så länge drömt om.

2016 ska jag lämna min destruktiva relation

2016 ska jag dra ner på tempot, hitta lat-tid, så sexlusten kommer tillbaka

2016 ska jag läsa mer snusk

2016 ska jag våga flirta

2016 ska jag söka samtalsgrupp eller terapi för de/det övergrepp jag utsatts för

2016 ska jag skippa sex med andra

2016 ska jag klä mig sexigt i vardagen

2016 ska jag skaffa mig en älskare/älskarinna

2016 ska jag skaffa mig en menskopp

Gott nytt sex-år!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: