Sandra Isaksson är fullmäktigeledamot för Fi Norrköping.

Fi:s kommunpolitiker samlade kraft i Norrköping

2015-09-15 | Jenny Rönngren padlock

INRIKES

Nästan precis ett år efter valet där Feministiskt initiativ (Fi) tog plats i 13 kommuner runt om i landet har partiet hållit sina första kommundagar i Norrköping. Feministiskt perspektiv ställde fyra frågor till Sandra Isaksson, kommunfullmäktigeledamot för Fi Norrköping, som tog initiativet till sammankomsten.

Vilka var där och vad pratade ni om?

– I Norrköping samlades kommunpolitiskt aktiva från 11 av de 13 rosa kommunerna. Erfarenheter och utmaningar från Gotland, Gullspång, Göteborg, Kiruna, Lund, Malmö, Sala, Simrishamn, Uppsala, Umeå och Norrköping delades och diskuterades.


En av de två kommuner som inte var representerade är Stockholm, hur kommer det sig?

– Fi Stockholm ville gärna komma, men ingen därifrån hade i slutändan möjlighet att åka eftersom de just nu är inne i intensiva budgetförhandlingar. Allas erfarenheter och kunskaper är intressanta, så det hade vart givande att ha Sthlm där. Nu fick vi det styrande perspektivet från Lund i en minoritet och Kiruna i en majoritet.


Vilka erfarenheter tror du kommer att vara viktigast inför det fortsatta arbetet ute i kommunerna?

– Konkret tror jag att de erfarenheter varje kommungrupp gjort under det gångna året spelar störst roll för kommande år, från den här helgen tror jag det viktigaste är att många åker hem med känslan av styrka, gemenskap och motivation att jobba vidare efter att ha sett vad som åstadkommits i andra kommuner. Men så klart också många konkreta idéer och tips nedskrivna i anteckningsböcker.


Vill du lyfta fram något inslag som varit viktigt för dig personligen?

– Alla kommuner höll en presentation på fem minuter av vad de gjort under det gångna året. Det var otroligt inspirerande och hoppingivande. Så många smarta, drivna, kompetenta och charmiga personer som representerar Fi runt om i landet. Varje plats vi har utnyttjas verkligen till fullo, inget slösittande på en stol.


När ses ni nästa gång och på vilket sett kommer Feministiskt initiativs kommunpolitiska arbete att ha utvecklats till dess?

– Kiruna tog under pompa och ståt över stafettpinnen. Kanske det blir en träff redan till våren? Tyckte mig höra något om det. Tills dess kommer vi ha knutit starkare kontakter över kommungränserna och utvecklat våra kommunikationsvägar. Många kommer ha lagt en budget och dragit värdefulla erfarenheter från det arbetet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: