Therese Gunnarsson (andra från höger) tillsammans med tävlande och coacher från Halmstad Muay Thai.

Therese Gunnarsson till semifinal i Thailand

2015-08-19 | Bella Frank padlock

SPORT

Thaiboxaren Therese Gunnarsson som tillsammans med det svenska landslaget är på plats i Bangkok, Thailands huvudstad som i veckan drabbades av flera har bombdåd, har gått vidare till semifinal i världens största thaiboxningstävling, Muay Thai Royal World Cup. I semin väntar en Europamästare från Frankrike.

Det var på måndagskvällen som en bomb sprängdes i centrala Bangkok vid templet Erawan. 20 människor dödades och omkring 120 människor skadades i vad som beskrivs som den största bombattacken i stadens historia och som regeringen har sagt var riktad mot landets turistindustri. Samtidigt pågår Royal World Cup, världens största thaiboxningstävling i landet med över 2 000 deltagare från drygt hundra länder. Efter bombexplosionen hade tävlingsledningen ett krismöte, men tävlingarna har fortsatt enligt plan.

– Det är klart man är lite nervös att det ska hända fler bombdåd och man känner med de drabbade, säger Therese Gunnarsson via mejl från Thailand, och pekar på att tävlingen just på grund av sin omfattning och internationella karaktär skulle kunna vara måltavla för någon som vill väcka uppmärksamhet.

Dagen efter bomben gick Therese Gunnarsson sin andra match i tävlingen. Hon vann den första i lördags mot Ashleigh Ahipene från Nya Zeeland, och i tisdags var det dags för kvartsfinal mot Sanne Strabbing från Holland i 51-kilosklassen. Medan lördagens match var relativt lätt vunnen var tisdagens kvartsfinal svårare:

– Holländskan var avvaktande och svår att få tag i för hon rörde sig runt mycket och verkade inte vilja in och fightas. Första ronden gick till mig. Andra ronden kändes som jag fick in mer men hon hoppade in en del tekniker som till exempel snurrsparkar och armbågar, hon vann andra på poäng. Så inför sista ronden var det lika i poäng och då ökande jag takten och vann helt klart tredje ronden och hela matchen.

Det har gått bra för det svenska landslaget, hela 13 svenskar har gått vidare till semifinal, skriver Fightermag. Bland andra har Isa Tidblad Keskikangas gått vidare efter att ha slagit Kayleigh McGregor från England i 67-kilosklassen på poäng. Också Anna Strandberg vann mot sin motståndare, Christine Doyle från Kanada i 75-kilosklasen. Therese Gunnarsson går sin nästa match under torsdagen och hon möter då en Europamästare från Frankrike.

– Det känns jättekul att kommit såhär långt och jag är ändå relativt oskadd och pigg i kroppen.

– Hon såg riktigt vass ut men jag tror att hennes stil kommer att passa mig.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: