Flatpatrullen.

#sthlmpride15: Rekordparaden i bilder

2015-08-02 | Anna-Klara Bratt , Agneta Sandell padlock

INRIKES

Med 195 anmälda ekipage, varav 71 fordon, beskrivs Stockholm Prides avslutande parad i går som rekordstor. Organisationens ordförande Sandra Ehne är nöjd:

– Paraden gick fantastiskt bra, vi var rekordmånga ekipage, många fler än valåret 2014, och Stockholms gator fylldes av människor som tillsammans markerar och står upp för alla människors lika rätt och värde, säger hon till feministiskt perspektiv.

Agneta Sandell fotade.

Under lördagen var det dags för Stockholm prides avslutande parad. I gassande sol och med rekordmånga föranmälda ekipage tror paraden ha slagit rekord i antal deltagare och åskådare. Stockholm prides ordförande Sandra Ehne är nöjd:

– Paraden gick fantastiskt bra, vi var rekordmånga ekipage, många fler än valåret 2014, och Stockholms gator fylldes av människor som tillsammans markerar och står upp för alla människors lika rätt och värde.

Prideparaden har beskrivits som Nordens största kärleksmanifestation och startade på Mariatorget på södermalm klockan 13, men sista deltagarna nådde slutmålet Östermalms IP närmare 17:30.

– Tillsammans manifesterade vi för hbtq-rättigheter, för vår rätt att älska den vi vill och vara den vi vill. Det var en oerhört mäktig känsla att vara så många som gör det ihop och känna så mångas stöd på gatorna. Så mycket glädje, stolthet och kärlek.

Sandra Ehne, som gjorde sitt andra år som ordförande för Stockholm pride lyfter också att paraden är viktig del i helheten Stockholm Pride med debatter, samtal i house, och dans i parken.

Temat för årets Pridefestival har varit Att göra slut – med förtryckande fördomar och normer, vilket bland annat manifesterats genom en fotoutställningen med samma namn:

– Vi ville ha ett tema som aktiverar folk, organisationer och samarbetspartner och det har det gjort. Alla har gjort slut i år! Förhoppningsvis i alla fall med några av de normer, fördomar, hat och helt andra saker som begränsar oss och behövts göras slut med för att göra plats för något annat.


Rainbowtastic.


Kärlek i paraden.


Lesbisk flagga vid slott.


Anna Kinberg Batra premiärparaderade som partiledare för Moderaterna.


Feministiskt initiativ största politiska sektion i tåget även i år.


Unizon med bland andra föreningen Storasyster.


Paraden kantades av åskådare längs hela vägen.



De gick för alla de som inte har möjlighet att gå i en parad.



RFSL:s kampanj för asylsökande hbtq-personer, Jag är fri.



RFSL Regnbågens vision är att kunna leva ett teckenspråkigt liv.


Kvinna till kvinna uppmanade till att göra slut med nationalismen.


Riksidrottsförbundet och flera idrottsföreningar gick i paraden.


Unga rörelsehindrade.


Tidningen QX hade såklart fest.



RFSL:s medlemsgrupp Flatpatrullen.


Flitiga tidningsutdelare i paraden.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: