Hedda Tingskog, kommunikationsansvarig, Unga feminister.

”Alla som vill ska få ta del av det feministiska genombrottet”

2015-06-12 | Eva Lindholm padlock

INRIKES

Imorgon, lösdag, startar Unga Feminister sin rikskonferens i Göteborg, en konferens som också innebär slutet för det Mucf-finansierade projektet En organisation för framtiden. Nu väntar tuffare tider ekonomiskt och arbetet med att få de, vid årsskiftet, 8 000 medlemmarna att förnya sina medlemskap.

LÄNKAR

Unga Feminister

Program för rikskonferensen

Projektet En organisation för framtiden

Mucf

Kommunikationsansvariga Hedda Tingskog är inte orolig.

– Unga Feminister fortsätter att utvecklas som organisation och i Almedalen kommer första numret av vår tidskrift Femtiden, berättar hon.

Tidskriften är webbaserad och kommer uppdateras två gånger dagligen, klockan 05 och klockan 17. Enligt Angela Larsson, en av två huvudredaktörer, kommer den ha ett stort spann.

– Det blir seriösa nyheter och debattartiklar men också roliga serier och intervjuer med de som vi ser som feministiska ikoner.

Första numret ska komma någon gång under Almedalsveckan och redaktionen hoppas även kunna rapportera från Almedalen.

– Vi hoppas det och planerar för det men allt arbete sker ju ideellt så vi vet inte säkert ännu, säger Angela Larsson.

Femtiden ska vara helt gratis och Angela Larsson medger att de inte tänkt så mycket på den finansiella biten.

– Vi ska söka bidrag för vårt arbete men vi gör ju inte detta för pengar utan för att alla unga feminister, oavsett partitillhörighet, utom SD förstås, ska kunna läsa mer om feminism, vi vill både väcka intresse och ge analyser.

Femtiden kommer vara en fristående organisation men ha mycket och tätt samarbete med Unga Feminister. Unga Feministers kommunikationsansvarig Hedda Tingskog ser Femtiden som ett av organisationens många sätt att nå ut, tillsammans med hemsidan, blogg, twitter och Facebook.


Avgiftsfritt medlemskap

Hedda Tingskog har höga förhoppningar inför helgens rikskonferens och är mycket nöjd med uppslutningen av medlemmar.

– Det kommer 100 personer och jag ser framemot en härlig feministisk arena med många diskussioner och samarbeten.

Att West Pride pågår samtidigt är naturligtvis ingen slump.

– På söndagen har vi lokalavdelningsmöten för att hitta gemensamma plattformar för samarbete och sedan avslutas konferensen med att vi tillsammans går i Prideparaden, säger Hedda Tingskog.

Att Unga Feminister inte tar ut någon medlemsavgift har tidigare väckt uppmärksamhet, men det är en modell som kommer bestå trots behovet av finansiering.

– Det är klart att ekonomin är en viktig förutsättning för att vi ska kunna utvecklas men vi kommer söka organisationsbidrag och vi välkomnar donationer från de som känner att de kan bidra. Men medlemskapet är gratis, det handlar om tillgänglighet, alla som vill ska få ta del av det feministiska genombrottet, förklarar Hedda Tingskog.


Tar ingen paus

Att antalet medlemmar som förnyar sitt medlemskap ännu inte är lika många som förra året är inte heller något som bekymrar Tingskog.

– Vissa ville gå med just under valåret för att visa vad de tyckte just då, men politik är lika viktigt jämt, feminism är lika viktigt jämt, och överallt. Det som är viktigt för oss är att kunna ta tillvara människors engagemang och tillsammans fortsätta färga politiken rosa.

Under 2015 kommer Unga Feminister bygga vidare på sina två ben, utveckling av politikområden och kompetensutveckling för feministiska organisationer.

– Vi siktar på 2018 men vi tar ingen paus, det finns så mycket kompetens, vilja och kraft hos våra medlemmar så vi kör, säger Hedda Tingskog.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: