Nilla Fischer.

Nilla Fischer en av årets sommarpratare

2015-06-03 | Bella Frank padlock

SPORT

Den stora landslagsprofilen och fotbollsspelaren Nilla Fischer kommer att sommarprata i P1, bara någon vecka efter att fotbolls-VM i Kanada avslutats. Hon säger till Sveriges radio att hon kommer att prata om VM, omklädningsrum, kärlek, ilska och skräck.

Sedan några år tillbaka och under överinseende av förbundskapten Pia Sundhage har Nilla Fischer spelat som mittback, efter att tidigare ha spelat som mittfältare, och spelar nu i topplaget Wolfsburg i Tyskland. Nilla Fischer debuterade i landslaget som 16-åring. Hon säger till Sveriges radio att hon kommer att prata om VM, ilska, kärlek och skräck och hennes program sänds den 13 juli.

– Jag kommer att dela med mig av helt färska mästerskapsupplevelser, ta med er in i omklädningsrummet och ut på planen under VM i Kanada. Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck, säger Fischer som tidigare också har blivit vald till årets flata på Gaygalan.

Förra året träffade Feministiskt Perspektivs fotbollsskribent Moa Svan Nilla Fischer i samband med Algarve Cup som spelades i Portugal i månadsskiftet februari/mars. Då berättade hon att att media innan intervjun i tidningen QX aldrig pratat med henne om hennes fru:

– Det har inte varit någon tidigare som frågat om jag har kille eller tjej. Media visste ju om det, men det är ingen tidigare som frågat. Det var naturligt att snacka om det, men sedan blev det ju en grej av det. Kan jag hjälpa andra som offentlig person så är det bra. Jag känner mig väldigt trygg i mig själv. Gällande allt, i princip.

Hur hittade du den personliga utvecklingen?

– Det är mycket tack vare min fru. Hon är ju terapeut. Hon är väldigt medveten om sig själv, om sina känslor och om andras känslor. Hennes två systrar har också läst någonting kring psykologi. Umgås man med dem tre, så kan man inte annat än att utvecklas. Jag har inte kunnat komma undan med mitt gamla beteende - ”vara tyst så löser det sig, vi sover, så är det borta imorgon”. Det har inte funkat där. Hon har speglat mig. Mitt sätt att vara, sade Nilla Fischer då. Läs hela intervjun här.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: