SD-nämndeman häktad för allvarligt sexualbrott

2015-04-23 | Annika Hamrud padlock

INRIKES

En nämndeman i västra Götaland, tillsatt av Sverigedemokraterna (SD), häktades på torsdagen misstänkt för våldtäkt mot minderårig på ett ungdomshem. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen förnekade brott under häktningsförhandlingen men tingsrätten gick på åklagarens linje.

En nämndeman i västra Götaland häktades på torsdagen misstänkt för våldtäkt mot minderårig. Mannen hade ett vikariat på ett behandlingshem men hade slutat när polisanmälan mot honom lämnades in.

Nämndemannen, som är tillsatt av Sverigedemokraterna, förnekade brott under häktningsförhandlingen men tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade honom på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen var under en kort tid vikarie på ungdomshemmet men ansågs inte lämplig att få arbeta kvar. Först efter att mannen hade slutat berättade en boende att mannen hade förgripit sig på hen och efter det fortsatt att försöka ta kontakt.

Eftersom den gripne mannen är domare utreds ärendet av den särskilda åklagarkammaren i Göteborg. Mannen stängdes av som domare när han anhölls.

Åtal ska vara väckt den 7 maj.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: