#ishockeyVM: Kanadas målvakt höll nollan i VM-debuten

2015-03-31 | Bella Frank padlock

SPORT

Kanada vann enkelt mot Ryssland med 4-0 på söndagen och kunde därmed ta revansch efter förlusten mot USA dagen innan. Kanadas förbundskapten var nöjd med lagets insats och inte minst målvakten Ann-Renée Desbiens som gjorde sin VM-debut i matchen.
– Utmaningen var att hålla lugn och fokus, sade hon efter matchen.

Relaterat material:

#ishockeyVM: Hanna Olsson, 16, spelar mot Tyskland ikväll

#ishockeyVM: Kanadas målvakt höll nollan i VM-debuten

#ishockeyVM: Bildsvep från Kanada-Ryssland

#ishockeyVM: Sverige fick nödvändig seger mot Schweiz

#ishockeyVM: Asserholt vill se snabba anfall mot Tyskland

#ishockeyVM: USA vann mot Kanada i toppmötet

#ishockeyVM: Bilderna på Damkronornas seger

#ishockeyVM: Tung förlust för Damkronorna i premiärmatchen

#ishockeyVM: Premiärmatchen Sverige-Japan i bilder

#ishockeyVM: ”Vi ska njuta och ha roligt”

#ishockeyVM: ”Vi ska spela vårt spel”

#ishockeyVM: ”Intresset har ökat kraftigt sedan OS i Sotji”

Leif Boork: ”Vi kommer sätta hög fart från början”

Kanada hade mycket att ta igen efter förlusten mot USA dagen innan med 4-2. Laget som ställer upp i VM är ungt och tio av spelarna gör sin VM-debut i Malmö. För Ann-Renée Desbiens var söndagens match hennes första i VM-sammanhang. Hon räddade 19 skott på mål i de tre perioderna och hennes lagkamrater kämpade mot slutet i matchen för att hjälpa henne att hålla nollan. Kanadas förbundskapten Doug Derraugh sade efter matchen att han var mycket nöjd med Desbiens insats.

– Vi ville ge flera målvakter chansen att spela under turneringen och Renée har spelat mycket bra under året i NCAA [Kanadas collegehockeyliga] och för oss. Hon såg inte nervös ut, trots att hon är ung så såg hon väldigt lugn ut därute. Hon behövde inte ta emot jättemånga skott på mål, men de hade flera chanser.


Doug Derraugh.


– Det är ett skönt läge att ha ett överflöd av bra målvakter, sade Derraugh efter matchen och fortsatte att berömma Desbiens insats:

– Ibland när man ser de göra en räddning så ser de obekväma och nervösa ut inför returen men hon såg hela tiden ut att vara i kontroll. När man tar in de i en internationell match som den här vet man inte alltid vad man har att vänta, men situationen verkade inte stressa henne alls.


Fokus och lugn

Ann-Renée Desbiens är 20 år och spelar till vardags för Quebeclaget La Malbaie. Under matchen fick hon också göra ett spektakulärt hopp, i splitt, för att undvika att krocka med den ryska spelaren Olga Sosina.

– Jag tänkte inte ens, jag bara agerade för att lösa situationen, sade hon.

Om VM-debuten sade hon att hon försökte ha roligt:

– Den viktiga utmaningen var att hela tiden behålla fokus och lugnet.


Ann-Renée Desbiens.


Kanada hade liksom alla andra lag speluppehåll på måndagen. På tisdag klockan 14.00 väntar deras sista match i grundspelet mot Finland.

– Sedan jag tog över posten som förbundskapten har de hela tiden varit ett hårt motstånd, vi förväntar oss en tuff match och vi måste vara redo för dem, sade Doug Derraugh om mötet.

Ingen väntar sig dock något annat resultat än en kanadensisk seger eftersom USA och Kanada är de stora hockeygiganterna och som sinsemellan delat på silver- och guldmedalj i alla VM-sammanhang sedan 1990.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: