Valentina Lizana Wallner, Sara Grahn, Kim Martín Hasson

Leif Boork: ”Vi kommer sätta hög fart från början”

2015-03-27 | Bella Frank padlock

SPORT

Det blir Minatsu Murase som får åka hem från VM utan att få stå i mål. Förbundskapten Leif Boork meddelade på fredagsförmiddagen i en presskonferens på Malmö Isstadion att Kim Martin Hasson kommer att spela, liksom Sara Grahn och Valentina Lizana Wallner.

Relaterat material:

#ishockeyVM: Hanna Olsson, 16, spelar mot Tyskland ikväll

#ishockeyVM: Kanadas målvakt höll nollan i VM-debuten

#ishockeyVM: Bildsvep från Kanada-Ryssland

#ishockeyVM: Sverige fick nödvändig seger mot Schweiz

#ishockeyVM: Asserholt vill se snabba anfall mot Tyskland

#ishockeyVM: USA vann mot Kanada i toppmötet

#ishockeyVM: Bilderna på Damkronornas seger

#ishockeyVM: Tung förlust för Damkronorna i premiärmatchen

#ishockeyVM: Premiärmatchen Sverige-Japan i bilder

#ishockeyVM: ”Vi ska njuta och ha roligt”

#ishockeyVM: ”Vi ska spela vårt spel”

#ishockeyVM: ”Intresset har ökat kraftigt sedan OS i Sotji”

Leif Boork: ”Vi kommer sätta hög fart från början”

I en presskonferens i anslutning till Damkronornas isträning berättade Leif Boork att Kim Martín Hasson som har dragits med höftskador sedan i julas har fått medicinskt klartecken om att spela i VM och därmed ingår hon i den grupp av tre målvakter som finns med i den slutgiltiga VM-truppen.

Leif Boork ville dock inte tala om vilken av de tre som kommer att bli förstemålvakt. Men han betonar att alla tre, Martín Hasson, Grahn och Wallner, finns bland de bästa målvakterna i världen.

– Kim sticker ut lite med sin erfarenhet och sitt lugn, säger Leif Boork om Kim Martín Hasson som spelade i landslaget redan under OS i Turin 2006.


Leif Boork.

Leif Boork har länge betonat vikten av att den mentala biten ska sitta i laget. Många har pekat på att förlusten i bronsmatchen mot Schweiz i OS i Sotji förra året hade mycket med nerverna att göra. Leif Boork har därför bland annat använt lite udda metoder för att stärka den biten, bland annat genom den nu rikskända nattliga promenaden under landslagssamlingen i Norrtälje innan jul då spelarna väcktes mitt i natten, och utan att få information beordrades ut på en lång marsch.


Hur ser den mentala biten ut nu så här inför premiärmatchen mot Japan?

– Det vet vi ju inte förrän det gäller, men det känns ju jättebra i laget, jag tycker att vi hanterar intresset inför VM som vi kanske inte är så vana vid jättebra, men det vet vi ju inte förrän vi är där om det sitter, säger han till Feministiskt Perspektiv under presskonferensen.


Vad kommer du att säga till tjejerna ikväll?

– Grundjobbet har vi ju gjort under de nio turneringarna, så ikväll kommer det att vara en vanlig matchgenomgång, vi kommer att ha träningar på ett bra sätt, det kommer inte att bli så mycket ny information, men vi kommer att titta på några sektioner från matchen Japan-Schweiz. Men grundspelet vet de redan, säger han och beskriver Japan som ett hårt arbetande, disciplinerat lag som är duktiga skridskoåkare.

– Vi kommer att sätta högsta fart från början, det är viktigt att tjejerna känner att de får spela ut.


Det har varit ett ökat intresse på detta VM och premiärmatchen imorgon ser ut att bli utsåld, känns det som att damhockeyn äntligen får den uppmärksamhet den förtjänar?

– Jag tror att vi själva måste förtjäna den också, vi kan inte bara tycka synd om oss själva. Vi äger problemet så vi måste visa att vi har något att bjuda på, säger han.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: