Erika Grahm.

#ishockeyVM: ”Vi ska njuta och ha roligt”

2015-03-27 | Bella Frank padlock

SPORT

Erika Grahm är forwarden från Modo som för ett par år sedan under en period blev i det närmaste förlamad då hon drabbades av en sjukdom. Om detta skrev hon en självbiografisk bok som kom ut i höstas. Men nu är det bara ishockey som gäller:
– Det är det här damhockeyn behöver, säger hon om det stora intresset kring VM i Malmö.

Relaterat material:

#ishockeyVM: Hanna Olsson, 16, spelar mot Tyskland ikväll

#ishockeyVM: Kanadas målvakt höll nollan i VM-debuten

#ishockeyVM: Bildsvep från Kanada-Ryssland

#ishockeyVM: Sverige fick nödvändig seger mot Schweiz

#ishockeyVM: Asserholt vill se snabba anfall mot Tyskland

#ishockeyVM: USA vann mot Kanada i toppmötet

#ishockeyVM: Bilderna på Damkronornas seger

#ishockeyVM: Tung förlust för Damkronorna i premiärmatchen

#ishockeyVM: Premiärmatchen Sverige-Japan i bilder

#ishockeyVM: ”Vi ska njuta och ha roligt”

#ishockeyVM: ”Vi ska spela vårt spel”

#ishockeyVM: ”Intresset har ökat kraftigt sedan OS i Sotji”

Leif Boork: ”Vi kommer sätta hög fart från början”

Erika Grahm var med i OS-truppen i Sotji förra året. Sverige gick då längre än väntat och hade greppet om bronsmatchen mot Schweiz men sedan förlorade med 4-3. Då var förbundskapten Leif Boork assisterande tränare och matchen är en anledning till att han satsat hårt under säsongen på att stärka den mentala biten i laget.

Hur känns den mentala biten nu?

– Det känns bra nu. Vi hade ju en liten mental kollaps i OS förra året, vi har jobbat mycket med det och jag tycker vi har blivit jämnare kanske man kan säga, i stället för att få topparna och de djupa dalarna har vi blivit jämnare, säger Erika Grahm.


Du har berättat att hösten kändes rätt tung. Hur är formen nu?

– Nu känns det jättebra. Jag hade det tufft när jag släppte boken och fick nya arbetsuppgifter på jobbet, så det blev alldeles för mycket. Nu har jag bytt arbetsuppgifter igen och boken har jag släppt helt så nu har jag kunnat koncentrera mig på att bara spela hockey och det känns jättebra.

I onsdags hade Sverige VM-genrep i en match mot Finland, som Finland vann med 2-0. Men Leif Boork var under fredagens presskonferens mycket nöjd med matchen, syftet med den var att låta alla få spela in sig, och Erika Grahm håller med:

– Det var en perfekt genomkörare, det var högt tempo, och det var skönt att få spela. De flesta har ju varit spellediga ett par veckor efter SM, så det kunde inte bli bättre, säger hon.


Leif Boork beskriver Japan som ett disciplinerat och spelskickligt lag, hur ska ni spela mot dem imorgon?

– Jag tycker att vi ska fokusera på att spela vårt spel. Vi har ju gått igenom det mesta på vår precamp i Trelleborg så jag tycker att vi ska fokusera på vårt eget spel och sedan gå ut och göra en bra prestation


Du brukar beskrivas som en ledare i laget, vad säger du till tjejerna ikväll?

– Det är inget speciellt, jag kanske är en ledare utåt men alla är ledare i gruppen. Alla kommer från ledande positioner i sina klubblag, så alla är väldigt självgående i gruppen. Det gäller väl bara att prata med tjejerna, ladda och påminna om att vi ska ha verkligen ha roligt därute och njuta av VM på hemmaplan.


Det har varit ett stort intresse, hur känns det?

– Det är skitkul, det är helt fantastiskt – det är det här damhockeyn behöver och som sagt jag tycker att vi bara ska njuta av det och se det som en bonus. Jag hoppas verkligen att det kommer hit mycket publik. Även för Malmö stad och för det jobb de har gjort, för deras skull hoppas man också att det kommer väldigt mycket folk.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: