Elin Hedman, Kim Abelsson och Daniel Andersson.

Kvinnoröster på Pustervik

2015-03-19 | Elena Smon Wolay padlock

KULTUR

Sedan i måndags har det varit jämställdhetsvecka på Pusterviksteatern i Göteborg. Jämställdhetsvecka i betydelsen kvinnovecka då det mest strömmat mansröster ur högtalarna tidigare. Elena Smon Wolay ställde tre frågor till Elin Hedman som arbetat med satsningen.

I morgon är det sista dagen på Pusterviks nya jämställdhetsvecka eller möjligtvis kvinnornas vecka? Idén föddes när Daniel Andersson tyckte att han hörde alldeles för många män ur högtalarna oavsett vilken spelning han var på. Han tog kontakt med Pusterviks representant Kim Abelsson och Göteborgs pr-mogul Elin Hedman. Tillsammans kom dom på ett upplägg som mynnade ut i en vecka (måndag-fredag) där det enbart skulle spelas kvinnors röster ur högtalarna. Både på scen och via dom oändligt kreativa spellistorna som osar ut genom högtalarna samt kvinnliga Dj's som framför låtar från deras egna bibliotek till det stora dansgolvet.


Vad innebär det nya jämställdhetssatsningen?

– Att det måndag-fredag den här veckan enbart spelas kvinnliga röster ur högtalarna. Allt avslutas med Instant där det är ett dj-maraton med flera av pusterviks klubbar kör i matsalen. Beatrice Eli och Min Stora Sorg står på stora scenen.


Hur ser projektet ut i sig?

– Att uppmärksamma och bana väg för kvinnliga röster. Det handlar om att ta plats och uppvärderas. Att ta ner den geniförklarade mannen och lyfta fram kvinnorna som är precis lika bra och begåvade.


Har ni tänkt att fortsätta med denna satsningen och hur kommer det sig att den startade nu?

– Vi kommer utvärdera allt när det är över och se om vi vill göra det igen och utveckla. Vi hoppas att spellistorna som är gjorda kommer fortsätta rulla. Och att de dj’s som utmanats (inkl vi själva) kommer fortsätta tänka på vad vi spela. Det vore även roligt om andra som jobbar med helt andra saker kanske inspirerats och ifrågasätter sina slentrianval oavsett om det gäller vilka föreläsningar dom bokar in eller vilka experter som får sitta i tv-soffor.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: