Pia Sundhage: ”Kosovare Asllani var bäst i andra halvlek”.

Algarve Cup: Sverige vände mardrömsstarten till seger

2015-03-06 | Bella Frank padlock

SPORT

Det blev en chockartad öppning för Sverige i Algarve Cup när Tyskland gjorde 2-0 på bara två minuter i första matchen. Förbundskapten Pia Sundhage påminde i halvtidsvilan om landskampen mot Norge där Sverige vände ett 2-0-underläge till seger. Det hjälpte och Sverige dominerade andra halvlek. Nästa match spelas mot Brasilien på fredag klockan 14.30.

Knappt hade avsparken gått innan Tyskland gjorde 1-0 genom Dzsenifer Marozsan i andra matchminuten, och därefter satte Simone Laudehr 2-0 en knapp minut senare. Värre inledning hade knappast gått att föreställa sig för Sverige i mötet mot Tyskland som vann 2014 års upplaga av Algarve Cup och är rankade nummer ett i världen av Fifa just nu. Tyskland dominerade första halvlek stort, men med en kvart kvar innan halvtidsvilan kunde Caroline Seger reducera till 2-1.

– Det kändes redan innan matchen att tjejerna inte var på tårna. Jag vet inte om det har med respekt att göra men det måste vi analysera, för så där kan vi inte starta matcher, säger Lilie Persson i en intervju till svenskfotboll.se efter matchen .

– Sedan får man beundra Tysklands teknik också, det första volleyskottet går inte av för hackor, säger hon om tyskarnas första mål.

Hon förklarar också att träningslandskampen mot Norge i januari i år var betydelsefull under halvtidsvilan. I den matchen kunde Sverige vända ett 0-2-underläge till en 3-2-seger och detta kunde förbundskaptenerna påminna spelarna om inför andra halvlek. Och det hjälpte för i andra halvlek var rollerna ombytta.

– Så mycket som tyskarna springer i första halvlek, så mycket springer vi i andra halvlek, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Till Radiosporten säger Sundhage att de i halvtidsvilan pratade om att det fanns för stora avstånd mellan backlinje och mittfält:

– Det rättade vi till. Att komma tillbaka i en match, det finns något djupt inom oss alla att vilja göra vårt bästa, så vi avslutade halvtidssnacket med att prata känslor.


Norgematchen visade vägen

– Vändningen mot Norge kunde vi plocka fram i pausen för att påminna spelarna om att vi kan vända matcher. Och sedan att få ner axlarna lite, gör det som vi är bra på, låt bollen gå – spela stick, spela stick, och det gjorde vi i andra halvlek, säger Lilie Persson till svenskfotboll.se.

Sofia Jakobsson kunde kvittera efter tio minuter av andra halvlek och en kvart senare gav Caroline Seger Sverige ledningen med 3-2.

Slutresultatet kommer efter att Kosovare Asllani gör ett inlägg till Sofia Jakobsson som gör 4-2 i 84:e matchminuten. Och Lilie Persson berömmer de två anfallsspelarnas insatser:

– Jag tycker att Kosses andra halvlek är helt fantastisk, tala om att kunna behålla boll, tala om att ha teknik, om att sätta andra i situationer. Och sedan har vi Sofia Jakobsson...att möta Sofia måste vara helt hopplöst för det är inte bara det att hon går på djupet och har en hysterisk snabbhet, hon tar emot boll, hon kan gå förbi spelare, hon kan gå till avslut, säger hon till svenskfotboll.se

Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin kunde inte spela i matchen mot Tyskland och kommer heller inte finnas med i matchen mot Brasilien på fredagen. Schelin skadades under en match med klubblaget Lyon i helgen och det är oklart om hon kommer att kunna spela i matchen mot Kina på måndag.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: