Kajsa Grytt kommer med en ny skiva producerad i New Orleans 2015

Musicerande kvinnor 2015

2015-01-09 | Elena Smon Wolay padlock

KULTUR

Vad händer på musikscenen efter jämställdhetsgranskningarnas år 2014? Elena Smon Wolay är optimistisk: ”2015 är vi lite mer medvetna, naiviteten är oss förbi och vi är på hugget”. Här är hennes fem i topp tipslista över musicerade kvinnor 2015.

Lysnna på klipp:

Nuiversum

Moon City Boys

Kajsa Grytt

NEIJ

Merit Hemmingson

Äntligen ett nytt musikår. 2014 var något av gitarråret och aldrig har musikscenen blivit så jämställdhetsgranskad. 2015 är vi lite mer medvetna, naiviteten är oss förbi och vi är på hugget. Förutom för ett mer jämställt nytt musikår hoppas vi lämna plats för musikgenrer som lo-fi, folkmusik och ser fram emot Kajsa Grytts återkomst.

Nuiversum

Nuiversum är Lisa Ullen (piano), Mariam Wallentin (sång) och Nina de Heney (bas) Nu på Onsdag släpper denna avantgardistiska trion en 7” på Mariam Wallentins skivetikett ”Repeat until death”.

Moon City Boys

Återigen ser vi fram emot hyllade bandet ”Moon City Boys”. Mun till mun ordet på stan säger att bandet har planer på att släppa en till singel inom snar framtid.

Kajsa Grytt

Efter näthatet har Kajsa Grytt åkt tillbaka till New Orleans för att skriva nytt med ny energi. Vi ser fram emot att höra det under 2015.

NEIJ

Finska doom bandet NEIJ har varit tysta alldeles för länge nu. Vi hoppas att Mirella Hautala, Mimmi Skogh och Björn Eriksson reser sig upp och skakar fram nytt material.

Merit Hemmingson

Den senare hälften av 2014 vaknade Merit Hemmingson till liv med hjälp av batteristen Ola Hultgren. Duon besökte alla Sveriges hörn och förgyllde dessa städer med en hommage till Jan Johansson. Vi hoppas se mer av även henne tillsammans med Ola Hultgren under 2015. Inte bara för att det är romantiskt retro utan för att det här verkligen behövs.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: