Jubel i rasistiska medier efter gårdagens besked från Sverigedemokraterna.

Glädjeyra hos SD:s fotfolk

2014-12-03 | Annika Hamrud padlock 1

INRIKES

”Den största lyckan uttrycktes över den mediala kupp som SD lyckades med igår då i princip samtliga Sveriges nationella medier okommenterat sände den tillfällige partiledaren Mattias Karlssons 20 minuter långa ”linjetal” till nationen.” Det konstaterar Annika Hamrud som har gått igenom kommentarsfält och rasistisk media efter måndagens besked från Sverigedemokraterna.

RELATERADE ARTIKLAR:

2014-10-21 Nyheterna som dominerade SD-väljarnas flöden

Det var en segerdag i kommentarsfälten på de SD-knutna nätsajterna Avpixlat och Exponerat under gårdagskvällen. Samma glädjeyra med ständiga hänvisningar till barskåp, skålande, champagne och fyrverkerier kunde beskådas i otaliga SD-vänliga facebookgrupper.

Den största lyckan uttrycktes över den mediala kupp som SD lyckades med igår då i princip samtliga Sveriges nationella medier okommenterat sände den tillfällige partiledaren Mattias Karlssons 20 minuter långa ”linjetal” till nationen. För det var i princip så det uppfattades i de sociala medier som sympatiserar med Sverigedemokraterna, utan reservationer.


Oro över ledarstrid har lagt sig

Den ekonomiske talesmannen Oscar Sjöstedt och tf partiledaren Mattias Karlsson visade i detta också att partiet har ett starkt ledarskap trots partiledaren Jimmie Åkessons sjukfrånvaro. Väldigt få verkar ha någon tro att Jimmie Åkesson inte ska komma tillbaka. Men att döma av många av de cirka 4000 kommentarerna på Avpixlat så har oron för ledarstrid, eller ett svagare ledarskap utan Åkesson, lagt sig efter Mattias Karlsson framträdande.

SD-sympatisörerna jublade igår över att partiet nu visat sin makt. Att SD kan peta regeringar uppfattades över hela linjen som något mycket positivt. Att SD därför idag kommer att rösta på en budget som inte skiljer sig från regeringens budget i migrationsfrågorna verkade på tisdagskvällen inte ha någon betydelse för SD:s kärntrupper.


Löfven mest hatade

SD-sympatisörerna hoppas nu på Stefan Löfvens avgång men främst vill de se de miljöpartistiska statsråden vandra ut från Rosenbad. Stefan Löfven tog efter valet snabbt över rollen som den mest hatade i kommentarsfälten efter Fredrik Reinfeldts avgång och under namnet ”Svetsaren” fick han stå för den huvudsakliga ”ondskan” i det Sverige som kommentatorerna anser håller på att sjunka ner i havet.

För de Sverigedemokrater som har hoppats på en långsiktig normalisering av partiet finns inget stöd i kommentarsfälten. Istället hoppas man på en fortsatt hårdnackad linje där partiet tar alla chanser att visa makt, oavsett om det leder till politiska vinster eller ej för SD.


Stödet kompakt

Logiken som framträder är att SD ska agera betydligt mer aktivt på ett sätt som mer påminner om hur Ny Demokrati agerade under sin enda mandatperiod i början av 1990-talet än som Sverigedemokraterna agerade under sin första mandatperiod i riksdagen i början av 2010-talet. Mattias Karlsson menade på presskonferensen att Sverigedemokraterna är beredda att fälla alla regeringar som inte samarbetar med dem i migrationsfrågan. Stödet från kommentatorerna för att skapa kaos i svensk politik blev närapå kompakt efter Mattias Karlssons framträdande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20141205 - Mona Karlsson

Ni är den enda redaktionen som tycks ha koll på hur SD-sympatisörer tänker och skriver i deras "hemmiljö" Önskade fler hakade på och gjorde en grundlig bevakning för att visa att det är ett faschistiskt parti rakt igenom. Om man skulle driva politik som SD skulle vi ha ett parti som bara pratar om jobb, ett parti som bara pratar om utbildning osv.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: