Geek Girl Meet Up.

Passion tema på knytkonferens för teknikintresserade

2014-11-21 | Hanna Elmberg padlock

EKONOMI

På söndag anordnar 5-årsjubilerande Geek Girl Meetup Öresund en ”unconference” där teknikintresserade deltagare tillsammans kommer att dela med sig av sina kunskaper i form av workshops, paneldebatter och diskussioner. En knytkonferens, helt enkelt, som är deltagardriven.

RELATERADE ARTIKLAR:

Ur arkiverat om Geek Girl och om #GamerGate

I år fyller Geek Girl Meetup Öresund fem år och firar i Malmö. Hannah Magnusson är medarrangör av konferensen som deltagarna gör tillsammans och där talarna är besökarna.

– Det här gör vi av två olika skäl, dels för att på teknik- och mediakonferenser är det få kvinnliga talare. Vi tycker det är viktigt att få öva på att tala, vågar man tala på Geek Girl Meetup så vågar man förhoppningsvis tacka ja till andra konferenser. Det andra syftet är att nätverka. Jag minns mitt första inspirerande Geek Girl Meetup i Helsingborg. Det blir en härlig upplyftande stämning med bara kvinnor och av någon anledning vågar man prata om tekniksaker och kunskaper i sociala medier, säger Hannah Magnusson.


Forum för kvinnor

Teknikbranschen är känd för att vara usel på jämtställdhet, allt från fördomar om att kvinnor är sämre på teknik till spelbranschen där kvinnor inte vill avslöja sin könsidentitet på grund av kvinnoförtryck som sexistiska påhopp. Hannah Magnusson menar att diskussionen om fördomar mot kvinnor och teknik är något som de brukar prata om med varandra. Det faller sig naturligt när det är en så pass mansdominerad bransch att ta upp och diskutera andras reaktioner och vad de gör.

– Det har funnits diskussioner i nätverket att öppna upp för män men många som är engagerade tycker att det finns för få forum för kvinnor att få utrymme inom teknik. Det här lilla forumet kan vi väl få ha för oss själva, säger Hannah Magnusson.

Fokus på unconferencen är teknikrelaterat och det finns få platser kvar. Maxgränsen är hundra deltagare för att arrangemanget ska bli hanterbart.


Viktigt nätverk

– Temat för årets Geek Girl Meetup är my passion. Det är lite av hela grejen att berätta om sin nördighet och vad man brinner för. Under dagens gång kan man signa upp sig på talarlistan. Vi har två bestämda spår, det ena är kommunikation på sociala medier och det andra är teknik. Sedan finns det öppna spåret där allt möjligt kan komma upp, säger Hannah Magnusson.

Hon tror att unconference är här för att stanna med tanke på att det är ett smidigt sätt att hålla en konferens billig med minimala resurser. De som kommer på konferensen är drivna inom området och tanken är att få fler kvinnor att känna sig hemma inom teknikbranschen.

– Det viktigaste för oss som går på konferensen är att nätverka och träffa likasinnade. Vi försöker alltid att ha långa fikapauser och lunch för att kunna prata, säger Hannah Magnusson.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: