Ahmed Fayed, 17 år, mördades när han försökte stoppa ett fall av sextrakasseri på gatan.

Egyptisk polis trakasserar de som stoppar sextrakasserierna

2014-10-07 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Sextrakasserierna i Egypten har krävt sina offer. Enligt organisationen I Saw Harassment, knivhöggs Ahmed Fayed, 17, till döds den 4 oktober när han försökte rädda några kvinnor som trakasserades på gatan i staden Ra’as Al-Bar.

Aktivisten Shady Hussein, medlem av en gräsrotsorganisation som kallar sig "Harassing the Harassers campaign" skrev på sin Twitter under helgen att han och fem av hans kollegor greps av polisen i centrala Kairo när de försökte stoppa sextrakasserier på gatan. Aktivisterna säger att polisen misshandlade dem innan de togs till polisstationen.

Enligt oberoende Mada Masr sade en polisofficerare till de gripna att "vi har lust att slå ihjäl er, ni låtsas-män". I ett uttalandet har gruppen "Harassing the Harassers campaign" meddelat att polisen ofta trakasserar dess medlemmar när de genomför aktioner för att hindra sexuella ofredanden mot kvinnor på gatorna. Flera liknande rapporter från aktivistgruppen under de senaste dagarna visar på polisens missnöje med deras arbete.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: