Gudrun Schyman kommenterar första vallokalsundersökningen på Feministiskt initiativs valvaka.

#val2014: "Det här är en seger oavsett vad slutresultatet blir"

2014-09-14 | Aida Paridad padlock

INRIKES

Nervöst, förväntansfullt och kamplystet på Feministiskt initiativs valvaka när resultatet från första förvallokalsundersökningen presenterades.– Det här resultatet är oerhört rafflande, nu får vi hoppas att det står sig, säger Gudrun Schyman i en kommentar till Aida Paridad som bevakar på plats.

Victoria Kawesa, första valresultatet har kommit nu, 4 procent, hur känns det?

– Jättebra, det känns väldigt bra. De här valresultaten går upp och ner så det är väldigt nervöst, men vi vet att vi kommer in.

Är du säker på att Fi in?

– Det vet vi inte förrän vi sett valresultatet, så jag är väldigt nervös. Just nu vi ligger och balanserar precis på gränsen, men jag är hoppfull. Och oavsett om vi kommer in eller inte har vi skickat ut en signal om att de här frågorna är viktiga och att vi behövs.

– Och vi kommer fortsätta kämpa för de här frågorna, för feminism, för antirasism, för mänskliga rättigheter och allt arbete mot diskriminering.

Gudrun Schyman hoppas att resultatet står sig så att det både blir regeringsskifte och förlorat inflytande över politiken för Sverigedemokraterna.

Blir det förödande om Fi inte kommer in?

– Nä, det tror jag absolut inte, det här är en seger oavsett vad resultatet blir. Det är en seger för att vi har byggt de här folkrörelserna som har arbetat otroligt mycket under otroligt långt tid och visat att det lönar sig. Det visar sig också att den här folkrörelsen som är på fötter, den kommer fortsätta oavsett vad det blir för slutresultat.

– Vi kommer att komma in i många kommuner och landsting också och får en annan bas att bygga organisationen på, så jag tycker att alla ska känna att det här var en väldigt stor seger.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: