Annie Reuterskiöld, Expressen, och Özz Nüjen.

#almedalen14: "Vi kan göra det igen, för ett bättre Sverige"

2014-06-30 | Aida Paridad padlock 1

INRIKES

"När politiken blir en fars och politiker inte har några visioner, då måste vi pajaser visa hur det kan se ut." säger Özz Nüjen, intervjuad av Expressen-tv på söndagen inför sitt framträdande som Sveriges statsminister på tisdag i Almedalen. Aida Paridad var på plats.

På söndagseftermiddagen intervjuades Özz Nüjen av Expressens Annie Reuterskiöld inför en välkomnande folkmassa om sin föreställning ”Statsminister Özz Nüjen”, som han ger bort gratis på tisdag kväll i Almedalen. På frågan om varför han valt att lägga den samma kväll som Sverigedemokraternas dag svarade han ”Ja, tji fick han”.

Han fortsatte sen med att säga att nuförtiden är till och med rasisterna mot rasism, ”de säger att de inte är rasister, så jag tänker att man ska vara för något, man ska vara ett alternativ, man ska visa på vilken värld man kan ha”.

Nüjen förklarade också var idén till föreställningen, som är mer allvarlig än hans tidigare verk, kom ifrån:

– Politik är jätteviktigt, när vi ger vår röst till politiker så ger vi dem också ett förtroende och jag tycker tyvärr inte alltid att de förvaltar det förtroendet. När politiken blir en fars och politiker inte har några visioner, då måste vi pajaser visa hur det kan se ut. Då är det viktigt för mig, som älskar politik, att visa att en annan värld är möjlig. Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen, för ett bättre Sverige.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140630 - Carina Enström

Jag är inte så säker på att ni konkurrerar om samma publik!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: