Bonden Bar kommer att härbärgera den feministiska krogen Friheten i Stockholm.

Feministkrog i Stockholm

2014-05-16 | Anna-Klara Bratt padlock

KULTUR/NÖJE

En feministisk krog med musik, komedi och poesi – som dyker upp på olika platser varje gång – det är snart verklighet i Stockholm. #Friheten vill skapa ett rum fritt från sexism och tafsande händer – en internationell kvinnodag varje månad.

Den feministiska krogen #Friheten finns som gemenskap på Facebook och premiären finns också som ett eget evenemang för den som vill anmäla sig.

Feministiska forum, seminarier och klubbar – men ingen krog. Isabel Sörensen undrade varför och ställde frågan på twitter tidigare i år och snart är det premiär för den feministiska, ambulerande krogen #Friheten:

– Vi behöver känna den där känslan i magen mer än en gång per år. Vi behöver en internationell kvinnodag varje månad. Föreställ dig en krog fri från sexism. Där tafsande händer lyser som glittrande stjärnor med sin frånvaro. Där du slipper alla som inte förstår. Där värme, vin och vänner väntar. Där vi förändrar världen med hångel, choklad och filosofi. Där alla får vara med och skapa musik, poesi och samtal om vår verklighet. Våra drömmar. Nu skapar vi vår egen plats i Stockholmsnatten, säger Isabel Sörensen.

#Friheten kommer att ha premiär på Bonden Bar vid Medborgarplatsen i Stockholm den 28 maj och det är fri entré. Hittills har över 500 personer anmält intresse via Facebook.

– Idén att vi ska skapa denna magi minst en gång i kvartalet. Varje tillfälle kommer att ha ett tema med tre akter - den här gången är det musik, komedi, och poesi. Var vi är nästa gång är än så länge hemligt.

Vilka är välkomna till Friheten?

– Alla som är feminister, säger Sörensen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: