Stockholm Roller Derby gjorde en stark insats i Fort Lauderdale i Florida. Här från mötet med amerikanska Rocky Mountain Rollergirls i Stockholm nyligen.

Stockholm Roller Derby nära storskräll i Beach Brawl

2014-05-09 | Bella Frank padlock

SPORT

Stockholm Roller Derby spelade mycket bra när de mötte topplag i USA, Florida förra helgen. I tävlingen Beach Brawl höll de på att skrälla rejält då de nästan lyckades vinna över Houston Roller Derby, ynka fyra poäng fattades för en seger. Även i de andra matcherna gick det bra och Stockholmslaget räknar med att kunna klättra rejält i världsrankingen efter sin insats.

Stockholmarnas första match mot Tampa Tantrums spelades vid sjutiden på fredagskvällen lokal tid (matchen börjar cirka tio timmar in i klippet i länken). Det var Stockholm Roller Derby som tog hem de första poängen, bland annat genom jammern Li'l Slinky som lyckades ta sig igenom Tampa Tantrums massiva försvarsmur. Med bara ett par minuter spelade var ställningen 11-4 till Sverige. Men kort därefter gjorde Tampa Tantrums ett par grand slams, och de gick förbi och drog ifrån. I halvlek var ställningen 126-37. Slutresultatet blev 224-96, ett mycket bra resultat med tanke på att Tampa Tantrums är rankade nummer 30 i världen, Stockholm Roller Derby Allstars på plats 120.

Alla lagen i tävlingen spelade tre matcher. Även i avslutningsmatchen mot Steel City Rollers spelade Stockholm Roller Derby riktigt bra och bjöd på hårt motstånd. Steel City Rollers fick dock en bekväm ledning på 50 poäng som de mer och mindre lyckades hålla matchen ut som slutade 204-145. Med tanke på att Steel City Rollers är rankade på plats nummer 18 i världen var det dock en imponerande insats.

Segern var nära

Men det var mellanmatchen som spelades på lördagen som var den riktiga skrällen för Stockholm Roller Derby Allstars, då laget gjorde en strålande insats mot Houston Roller Derby i en tuff och intensiv match med kamp om varje poäng(matchen börjar cirka åtta timmar in i klippet i länken). Några minuter in i matchen kunde Li'l Slinky med dubbla grand slams ge Stockholm Roller Derby ledningen med 21-14, och efter en stark insats av Mad Malooney ökades ledningen på till 46-14. Vid 55-14 till stockholmarna tog Houston Roller Derby matchens första time out, klart skakade. De nästa sju poängen kunde Houston ta hem, och Stockholm Roller Derbys spel stördes, vilket utjämnade spelet. Stockholm Roller Derby behöll dock ledningen halvleken ut – lagen gick till halvtidsvila med en ledning på 116-99. I andra halvlek kunde dock Houston hämta i kapp och gå om. Det en var dock jämn strid in i det sista och de vann bara med tre ynka poäng. Slutresultatet blev 210-207.

Stockholm Roller Derby räknar med att kunna klättra ordentligt i rankingen. Enligt ett pressmeddelande kan laget hamna ända upp på 50:e plats enligt inofficiella rankingsidor. Det skulle också betyda att man kommer att komma upp i en högre division: ”För att spela i division 2 krävs en ranking på minst 100, och för division 1 en ranking på minst 40. Exakt på vilken plats Stockholmslaget hamnar är ännu oklart eftersom att den officiella rankingen ännu inte har släppts.”