Pia Sundhage.

Pia Sundhage: Isländskorna hade en fantastisk attityd

2014-03-12 | Moa Svan padlock

SPORT

Efter en stark insats av Island, som gjorde två mål i första halvlek kunde Sverige reducera först i matchens slutminut. Matchen slutade 1-2 och Sverige missade därmed bronset. Förbundskapten Pia Sundhage summerar Algarve Cup för Feministiskt Perspektivs Moa Svan.

Se också Moa Svans intervjuer med det svenska landslaget, här med Lotta Schelin och Nilla Fischer, och här en intervju med Kosovare Asllani inför onsdagens bronsmatch. Där varnar Asllani för att man aldrig ska underskatta Island.

Missa inte heller intervjun med Olivia Schough om hur hon använder musik för att få igång sig själv och laget – samt hör Svan och Schough ge smakprov på Mello-låtar.

Fotograf: Maria Åkesson.

Pia Sundhage, vad hände?

– Vi förlorade med 2-1. Isländskorna hade en fantastisk attityd och fick mål i rättan ögonblick, och växte i takt med att tiden går och de leder med 2-0.

Lotta Schelin, satt på bänken och gick in först efter andra halvlek. Varför?

– Hon har spelat för lite fotboll för att spela många minuter i landslaget. Hon har inte spelat på en månad innan hon kom hit, och därför var vi aktsamma för den sakens skull.

Algarve Cup är träningsmatcher. Vad skiljer från ett vanligt mästerskap?

– Det är en massa saker. Dels hur vi prövar och hur vi tar ut spelare. Här finns en chans att pröva spelare. Vi vill ha spelare som har chans att visa framfötterna.

Vilka spelare av de du testat är du mest nöjd med?

Hanna Folkesson har gjort en bra turnering överlag. Turneringen som sådan, den här matchen undantagen, har Elin Rubensson varit bra defensivt och det är något att bygga vidare på.


Island tog revansch mot Sverige. Fotograf: Maria Åkesson.

Lagkapten Caroline Seger sammanfattar förlusten mot Island:

– De är lite bättre i allt dom gör, attitydmässigt, i dueller, när man går in, visar vägen. När man möter Island så är det ett lag som är väldigt fysiskt, så ger man dem lillfingret så tar de hela handen. De ville ha revansch mot oss, och det märktes i dag mycket mer än vi ville.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: