Under onsdagen drog Algarve Cup igång där Sverige har chans att få revansch mot Tyskland som slog ut Sverige i semifinalen under EM i somras.

Sverige testar nytt i Algarve Cup

2014-03-05 | Moa Svan padlock 2

SPORT

Under onsdagen inleddes Algarve Cup i Portugal. Sverige spelar under kvällen mot Danmark och möter USA på fredag rapporterar Moa Svan som kommer att bevaka kuppens slutspel direkt från Portugal för Feministiskt Perspektiv.

Nu har Algarve Cup dragit igång, och med det, den svenska fotbollssäsongen!

Under 2014, är det under veckan på Portugals soliga sydkust som det svenska landslaget möter bästa motståndet, i form av USA, Japan och Danmark.

Världens bästa lag åker hit för att tävla mot varandra, och mäta vadmusklerna inför VM i Kanada 2015. Den som klarar sig bäst i Algarve cup kommer att få en stärkt ställning inför VM.

Sverige testar nya spelare och nya spelstrategier. Elin Rubensson från Rosengård FC, före detta Ldb Malmö, ingick i startelvan i första matchen mot Danmark som spelas under onsdagskvällen. Hon är en av de unga talanger som nu får chansen att visa sig i blågula kläder.

På fredag den mars spelar Sverige mot USA, och den 10 mars, på måndag, blir det tufft motstånd i form av Japan. Matcherna sänds i Eurosport 2.

Norge, Kina, Tyskland och Island spelar i den andra gruppen, och placeringen görs upp den 12 mars, då alla lag möter ett lag från den andra gruppen.

Tyskland och Norge mötte varandra senast i EM-finalen i Solna förra sommaren. Har vi turen att se ett Sverige som gruppvinnare, är chansen stor att det blir cupfinal mot ärkefienden Tyskland, guld-medaljörer i EM 2013, och det lag som slog ut Sverige i semifinalen.

Det gäller dock att presterar på topp om det ska bli en cupseger. Danmark, Usa och Japan är alla bra lag, och lär inte ge samma promenadseger som VM-kvalen mot Polen och Färöarna i höstas. Problemet med VM-kvalmatcherna är att de inte bjuder på så mycket spel. Ett tuffare motstånd är en bättre förberedelse inför VM. Det är vad Sverige får i Algarve kommande vecka.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140306 - Yvonne Kristoffersson

Vad glad jag blir av att ni skriver om fotboll! Yvonne K


20140314 - Bella Frank

Hej Yvonne, vad roligt att du uppskattar det. Hoppas du njutit av veckan, i nya numret kommer ytterligare rapporter från Moa Svan och massor av snygga bilder från Maria Åkesson.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: