Om du ringer Den feministiska linjen kommer du till Martina Skrak, jämställdhetskomunalråd.

Vänsterpartiet Malmö lanserar den feministiska linjen

2014-03-04 | Anna-Klara Bratt padlock

INRIKES

I veckan öppnade Vänsterpartiet i Malmö ”den feministiska linjen” – en direktlinje till kunskap, information och diskussion om feminism. Genom den feministiska linjen når du Malmös vänsterpartistiska jämställdhetskommunalråd Martina Skrak.

I tisdags lanserade Vänsterpartiet i Malmö den feministiska linjen – eftersom feminismen, menar de, behöver gå ännu längre.

- Det går att göra skillnad. Vi har under den senaste mandatperioden visat att det går att gå från ord till handling. Jämställdheten ökar i Malmö. Här har vi till skillnad från den borgerliga regeringen en politik som konkret förbättrar kvinnors liv. Den feministiska linjen är till för alla som vill diskutera hur vi når ännu längre, eller som undrar vad vi har gjort hittills. Det går att göra skillnad, om vi är många som kämpar för förändring överallt, säger Martina Skrak (V) jämställdhetskommunalråd.

Har ni märkt av ett ökat intresse för de feministiska frågorna i Malmö?

– Ja, vi känner av ett ökat feministiskt intresse i samhället. Man ser konsekvenserna av neddragningarna i välfärden, ökade inkomstskillnader och hur det får konsekvenser för kvinnor. Många känner att det räcker nu, nu är det nog med individualism och girighet nu vill man ha gemensamma lösningar, förändring och feminism. Medlemsatalet i Vänsterpartiet bara ökar och ökar. Det är dags för en feminism från Vänster, säger Skrak.

Varje enskild Malmöbo som är nyfiken på feminism har nu – bara ett samtal bort – en direktlinje till de politiska besluten i Malmö. Den feministiska linjen nås på telefonnummer 070 – 981 24 80 eller e-post feminism@vmalmo.se .

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: