Usha Vishwakerma grundaren av Red Brigade tillsammans med gruppens medlemmar.

Indiska kvinnor slår tillbaka

2014-02-27 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Utbildning i självförsvar för kvinnor blir allt vanliga i Indien. En grupp som kallar sig Red Brigade har väckt stor uppmärksamhet för sin öppna kurs för 1000 unga kvinnor som de höll i förra veckan.

Usha Vishwakarma lär indiska flickor att sparka och använda sina händer för att slå män så att de lider av smärta i minst tre månader, säger hon till medier i Indien.

Hon är chef för en grupp som lär ut självförsvar till unga kvinnor i en mindre stad med namnet Lucknow. Gruppen kallas för Red Brigade eftersom de bär uniformer i svart och rött när de tränar kampsport.


Usha Vishwakarma började träna flickor som var utsatta för våldtäkt i hemmet eller på offentliga platser. Men efter de uppmärksammade våldtäktsfallen i landet och avslöjanden över de utbredda sexuella trakasserierna mot unga kvinnor, började gruppen erbjuda sina tjänster till fler.

14 februari, i samband med “One Billion Rising”, organiserade Red Brigade ett öppen träningspass på tre timmar för 1000 unga kvinnor för att lära dem grundläggande självförsvarstekniker. Synen på 1000 tjejer som sparkar och slår, väckte intresse landet runt. Nu ordnas allt fler självförsvarskurser både i städer och på landsorten i Indien.

Usha Vishwakarma säger till indiska medier att hon vill att indiska familjer ska förstå att istället att isolera sina döttrar i rädslan för våldtäkt och sexuella trakasserier, ska de låta dem lära sig att slå tillbaka och skydda sig mer effektivt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: