Mikael Karlsson twittrar på.

Innebandyförbundet vill stänga av Balrog-spelaren

2013-12-20 | Moa Svan padlock

SPORT

Tidigare i veckan kunde Feministiskt Perspektiv berätta om innebandyspelaren Mikael Karlssons nedvärderande tweets om unga flickor och rasistiska uttalanden om domare. Spelarens klubb, Balrog, tycker att det är olämpligt, men innebandyförbundet vill stänga av spelaren.

Det var i lördags natt som innebandyspelaren Mikael Karlsson twittrade ut grova kränkningar riktade mot vad han själv benämnde som ”småtjejer”.

Klubben han spelar för, Balrog, menar att det är helt emot klubbens policy, men innebandyförbundet kräver mer. De vill att klubben ska stänga av spelaren, tills saken är utredd.

– Man drabbas ju av personer som inte tänker längre än vad näsan räcker. Det han sagt är kränkande för unga tjejer. Vi har ett större ansvar idag i samhället, än vad vi en gång i tiden gav oss. Vi ska fostra framtidens vuxna, i det ingår att vara förebilder, jag hoppas och tror att han inte är förebild, säger Göran Harnesk från svenska innebandyförbundet.


Upp till klubben

Men det är upp till klubben att vidta den typen av åtgärder. Innebandyförbundet ville stänga av Mikael Karlsson redan i höstas, då för att han ska ha fällt rasistiska uttalande om en domare efter spelad match.

– Vi fällde honom i förbundet, men han överklagade till riksidrottsnämnden. Vi tycker det är olyckligt att man här ligger lite efter i vilka krav man ska ställa. Vårt rättssystem haltar, när det gäller blogg och twitter, säger Harnesk.

Balrog har via sin hemsida informerat om att de gärna vill öppna upp för unga tjejer och kvinnor till att träna innebandy och för samtal om detta med Botkyrka kommun. När vi ringer till fritidsförvaltningen och frågar om projektet, tycker de att vi ska fråga föreningen om det. De har nämligen inte hört talas om ett sådant projekt.


Karlsson fortsätter twittra

Medan föreningen och förbundet protesterar fortsätter Mikael Karlsson att twittra.

Den här veckan har han haft en skämtsam ordväxling med en annan person på twitter. Karlsson skrev att han fått ett nytt jobb. ”kvalitetskontrollant på Privé?” undrar någon. ”Fotograf på slitz ;)” svarar karlsson med en smiley för att vi ska förstå att det är ett skämt.

Ett skämt som fortsätter att svärta ner innebandyn.

- De klubbar han är med i, har nästan alla fall, unga tjejer som medlemmar. Vad ska dom tänka när dom är på läktaren och han är på planen? Hur ska dom tänka när han sitter bredvid, och dom är på planen, undrar Göran Harnesk.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: