Tweet från Balrog-spelaren Mikael Karlsson tidigaren under söndagen.

Inte första gången Balrog-spelaren är i blåsväder

2013-12-15 | Moa Svan padlock

KOMMENTAR/SPORT

En sexistisk tweet från innebandyspelaren Mikael Karlsson, Balrog B/S IK, väckte starka reaktioner under söndagen. ”Småtjejer kan vara det värsta som finns? finns nog inga som är så tröga, dom flesta är jävligt trånga också” skrev han under lördagsnatten. Och det är inte första gången som Karlsson uppmärksammats för kränkande kommentarer.

Innebandyspelaren Mikael Karlsson, 31, som spelar för Balrog i allsvenskan norra, har skämtat en gång för mycket, nu kokar twitter av ilska.

Småtjejer kan vara det värsta som finns? finns nog inga som är så tröga, dom flesta är jävligt trånga också” twittrade Karlsson 02:18 på lördagsnatten.

Många har reagerat starkt på Twitter, och det finns skäl till det. I en intervju med nyheter24.se tidigare idag fick spelaren chansen att kommentera sitt uttalande.

På frågan om hur vi ska tolka hans tweet säger han till nyheter24.se: ”Att de kan vara trångsynta? Alla får ju tolka det som de vill, det är ju det som är charmen.”

Frågan är var charmen i pedofila antydningar och förlöjligandet av unga tjejer ligger?

I samma intervju vill han förminska det genom att säga ”det är inget seriöst på min twitter” men även försvara sig genom att säga att ”det är yttrandefrihet”.

Oavsett om det är ett försök till fri åsiktsspridning eller dåliga skämt, så har hans innebandyklubb nog blivit varse Mikaels åsikter en gång för alla. I höstas var samma spelare avstängd två veckor för att ha man ansåg att han uppträtt otillbörligt mot en domare. Då anmäldes han för att ha uttryckt sig rasistiskt av en av matchdomarna. Det uttalandet gjordes även det på twitter. Innebandyspelaren hävdade att någon använt hans mobiltelefon då han lämnat den i bussen och avstängningen hävdes senare med utgångspunkt i Karlssons förklaring.

Frågan är hur detta påverkar innebandyn och idrotten i stort? Varför har ett lag som Balrog valt att rekrytera en spelare som mer än gärna yttrar sexistiska åsikter via sin Twitter?

Just nu sitter förmodligen Balrogs närmaste berörda och funderar på en kontring, en förklaring som ska rädda hela laget och innebandyn från att smutsas ner. För tro mig, det gör det. Idag vann landslaget i innebandy ytterligare ett vm-guld. Låt inte Mikael Karlssons uttalande svärta ner innebandyn en dag som denna. Ta avstånd från pedofila anspelningar och tydliggöra att de inte vill uppmuntra eller legitimera vuxna mäns objektifiering av unga tjejer.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: