#em13: Poäng som gäller i kväll

2013-07-16 | Märit Rönnols padlock

SPORT

I kvällens gruppfinal mot Italien är det poäng som gäller - då vinner Sverige sin grupp och får lättast möjliga kvartsfinal. Men efter skador på Jakobsson och Asllani är frågan: vilka spelar?

Kosovare Asllani, som både fick näta och passa till ett mål mot Finland, skadade sig i samma match på vänster fot. Asllani vill själv spela och meddelade efter dagens träning att skadan inte sätter stopp, men ännu är det inte klart om hon kommer spela eller vila. Och beslutet kommer nog komma precis innan match.

Sofia Jakobsson däremot kommer inte att spela. Mittfältaren skadade sig i samband med en nick i matchen mot Finland. Hon spelade hela matchen, men mådde dåligt efteråt och en undersökning visade att hon hade drabbats av hjärnskakning. Jakobsson har därför belagts med spelförbud, och kan spela först i en kvartsfinal.

Därför är det många spekulationer om startelvan - och det finns många olika scenarier, beroende på om Asllani spelar eller inte.

Antonia Göransson har inte kommit in i matcherna så som ledarstaben hoppats, men kan kanske få chansen från start ikväll igen med Jakobsson skadad. Lika så ryktas det om att Olivia Scough kan komma att komma in på mittfältet och då flytta upp Öqvist till anfallet - förutsatt att Asllani vilar. Scough kan också spela på topp med Schelin. Jenny Hjolman, som hoppade in i lördagens match, är också en möjlighet.

Det finns också frågetecken på högerbacksposition – ska Jessica Samuelsson eller Lina Nilsson spela? Nilsson övertygade i matchen mot Finland, något som Samuelsson inte gjorde mot Danmark. Vill Sundhage testa Samuelsson igen eller ge Nilsson fortsatt förtroende?


Möjlig startelva

Resultatet blir en startelva med några frågetecken, så här timmarna innan match, när det fortfarande inte är säkert om Asllani spelar:


Målvakt

K Hammarstöm


Backar

Nilsson/Samuelsson, Fischer, Rohlin, Thunebro


Mittfält

Göransson/Scough, Seger, Dahlkvist, M Hammarström


Anfall

Schelin, Scough/Öqvist

Tar landslaget poäng i matchen vinner de gruppen, och får möta en grupptrea i sin kvartsfinal. Om Sverige förlorar så vinner Italien gruppen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: