Pia Sundhage kommer ikväll att presenteras på ett nära sätt i SVT:s nya dokumentär " I damfotbollens tjänst" klockan 20.00.

Pia Sundhage i ny dokumentär

2013-06-17 | Ida Ali padlock

SPORT

I kväll kommer SVT att visa en ny dokumentär med damlandlagets förbundskapten Pia Sundhage " I damfotbollens tjänst". SVT Sports Jane Björck, som ligger bakom iden till programmet har på nära håll följt Sundhage och damlandslaget under förberedelserna inför fotbolls-EM på hemmaplan.

Jane Björcks idé om att göra dokumentären som i dag heter " I damfotbollens tjänst", väcktes när hon stod och väntade på Pia Sundhage i intervjuzonen på Wembley i somras efter att Sundhage tillsammans med det amerikanska landslaget besegrat Japan i OS-finalen.

– Då kände jag: Kommer Pia hem nu till Sverige så vill jag verkligen göra ett program om henne och hennes ledarskap, säger Björck till Gomorron Sverige.

Jane Björcks idé blev verklighet och ikväll klockan 20.00 visas I damfotbollens tjänst av SVT.

Feministiskt Perspektivs damfotbollsexpert Alva Nilsson ser mycket fram mot dokumentären ikväll.

– Det finns en stor kärlek och nyfikenhet på Pia Sundhage där ute så det är inte mer än rätt att det satsas på att göra en dokumentär om henne. Precis som vi brukar få lära känna stora idrottsprofiler som är män får vi nu lära känna Pia Sundhage, säger Nilsson.


Det pratas mycket om Pia Sundhages passion och humor. Men strategen Sundhage kommer titt som tätt som nummer två. Hur ser du på detta?

– Pia Sundhage är världens bästa fotbollstränare därför att hon ställer otroligt stora krav på sig själv. Hon lämnar inget åt slumpen. Det smittar självklart av sig på hennes ledarskap. Hon kräver detsamma från samtliga spelare.

– Att hon sedan är proffs på att balansera sin passion, humor och glädje med otrolig kunskap om hur fotboll ska spelas och förmågan att lära ut den – ja det gör henne till världens bästa fotbollstränare, tycker jag.

.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: