i dag startade bloggen Machovänstern som publicerar övergrepp begångna inom vänstern.

Blogg om machovänstern

2013-06-14 | Anna-Klara Bratt padlock

INRIKES

I fredags startade en blogg om övergrepp och våldtäkter begångna inom vänstern. Efter en öppen efterlysning i sociala medier inkom över 30 vittnesmål som nu kommer att presenteras på bloggen. Vi ställde tre frågor till grundaren som verkar under pseudonymen Vänstertjej.

FAKTA/Machovänstern:

Machovänstern är en blogg på vilken det samlats vittnesmål om övergrepp och våldtäkter begågna inom vänstern. Bloggen släpps fredagen 14 klockan 12 och återfinns på den här adressen.

I dag klockan tolv startar du bloggen(?) Machovänstern – vad är det?

– Projekt handlar om machokulturen inom vänstern. I bloggen kommer man få se historier från personer, främst kvinnor, som blivit utsatta för sexuella övergrepp, våldtäkter, sexism men även hur det har hanteras inom förbunden när det hänt.


Vad fick dig att starta det här projektet?

– Jag fick höra historier om killar inom den utomparlamentariska vänstern som blivit dömda för bland annat våldtäkt. Då började tankarna, hur kan dom "goda" killarna som kämpar för kvinnokamp göra sånt? Dom som kallar sig feminister men sedan beter sig såhär, vilka är dom och vad har vi egentligen för tolerans för det?


Vad hoppas du ska komma ut av Machovänstern?

– Jag vill att vänsterförbunden ska diskutera detta mer. Det är inte alltid självklart när det kommer till jämställdhet och feminism även om killarna är vänster och kallar sig feminister. Jag vill att vi klart och tydligt visar en nolltolerans mot detta och kan bort från denna machokultur som skadar våra systrar och även bröder.

Feministiskt perspektiv kommer att publicera en längre intervju med upphovsmakaren nästa vecka.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: