Bianca Kronlöf.

Spottades i ansiktet – polisanmälde

2013-03-15 | Sanna Holm padlock

INRIKES

Bianca Kronlöf, skådespelare, och hennes kollega regissören Astrid Menasanch Tobieson var på väg till en repetition när en okänd man ropade ”lesbisk syjunta” till dem och spottade Kronlöf i ansiktet. De har nu anmält incidenten som hatbrott.

FAKTA

Bianca Kronlöf aktuell med videon Så jävla PK som hon gjorde tillsammans med sin syster Tiffany Kronlöf. Hon spelar också i den nya uppsättningen av pjäsen Men det skulle ni aldrig våga!

Astrid Menasanch Tobieson aktuell med ny uppsättning av pjäsen: Men det skulle ni aldrig våga!

Varför anmälde ni?

– Eftersom att jag tycker att alla som har blivit utsatta för kränkningar eller hatbrott ska anmäla. Även om jag inte tror att anmälningen kommer att leda någonstans så tycker jag att det är viktigt att anmäla eftersom att myndigheterna måste bli medvetna om hur stora dessa problem är, säger hon.


Hur kände du dig efter ”incidenten”?

– Man blir extremt äcklad eftersom att man har en annan människas spott i ansiktet. Sedan blir man arg eftersom att man har en annan människas spott i ansiktet. Sedan skrattar man eftersom att man har en annan människas spott i ansiktet, säger Bianca Kronlöf.

Bianca Kronlöf tyckte att själva anmälningssituationen kändes bra. Kollegan Astrid Menasanch däremot blev tillfrågad om hon var lesbisk av polisen som tog emot hennes anmälan.

”Vi trodde att det var brottet en anmäler inte vilka vi ligger med... Och om en ligger med alla då? Kan en göra en halv-liten-bisexuell-anmälan? Så nu måste vi ju anmäla den polisen oxå... I brist på annan sysselsättning.” skriver Kronlöf i en statusuppdatering på Facebook.

Sedan berättade Bianca Kronlöf vad som hjälpte henne och Astrid Menasanch Tobieson när de anmälde:

  • FY FAN I HELVETE VAD VIDRIGT ATT DET HÄR HAR HÄNT DIG!!! Det är du som privat person som blivit drabbad av ett brott, men försök att sätta det i ett större perspektiv, det är inte bara du som blivit trakasserad, det är hela den gruppen som du tillhör, så om du anmäler så står du också upp för hela den gruppen.

  • PRATA, PRATA, PRATA... Anmäl inte bara, berätta att detta hänt dig så att människor som inte är en del av den gruppen du tillhör blir medvetna om hur vanliga trakasserier är och att andra som blivit utsatta inte känner sig ensamma.

  • KÖP EN PRESENT TILL DIG SJÄLV. Efter att du gjort punkt ett och två har du gjort världen till en lite bättre plats, du är värd allt godis, bubbel, tårta och allt annat gött i världen. Ge det till dig själv, eller be någon annan fira dig, det kanske är ännu roligare!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: