Kvinnofolkhögskolan tar #femtrib vidare

2012-10-05 | Anna-Klara Bratt padlock

INRIKES

Några av gästerna på Feministisk Tribunal kom från en kurs, Azadi - intersektionell organisering, på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Nu tar de frågorna vidare genom att arrangera en öppen diskussion under rubriken ”Vem får göra anspråk på feminismen?”.

Samtalskvällen ”Vem får göra anspråk på feminismen?” äger rum onsdagen den 10 oktober kl 18-20 på Kvinnofolkhögskolan. Alla är välkomna. Se också facebook-event.

Några av deltagarna på Feministisk Tribunal kom från kursen Azadi - intersektionell organisering, på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Sex av åtta deltagare åkte till stockholm för att delta:

– Vår lärare tipsade oss. Några av oss hade också sett eventet på facebook, berättar Helena Bergman som är en av dem som går kursen.

Nu fortsätter de diskussionerna genom att arrangera ett öppet samtal under rubriken ”Vem får plats i feminismen?”

– Tribunalen var ett fantastiskt initiativ och vi var glada över att ni lyckats samla så många engagerade feminister under samma dag. Samtalen var väldigt intressanta och väckte många tankar hos oss. Vi har fortsatt diskutera de ämnen som togs upp och det är därför vi vill ta det vidare till en samtalskväll här i Göteborg.

Men kursdeltagarna saknade en del på tribunalen:

– Vissa perspektiv inte fick lika mycket utrymme, som till exempel tvåkönsnormen, perspektiv på djurrätt och funktionalitetsnormer. Så ser det ju tyvärr ofta ut i den feministiska debatten och vi vill därför ge dessa frågor extra utrymme under vår kurs.

Kursdeltagarna blev inspirerade initiativet och när de själva diskuterade vidare fastnade de bland annat på frågan om vem som kan göra sig hörd och vem som kan göra anspråk på feminism?

– Alla feministiska forum är viktiga och därför vill vi öppna upp för forum där feminister som inte är lika etablerade också kan göra sina röster hörda. Idén till själva samtalskvällen kom utav att en annan klass här på Kvinnofolkhögskolan hade velat följa med oss till Stockholm men inte hade möjlighet. Vi ville berätta för dem vad vi hade upplevt och tänkte att det säkert var fler som var intresserade av detta. Vi nappade också på er idé att skriva egna förslag på hur vi ska förändra världen.

Kommer ni att gå vidare med uppmaningen att lägga feministiska förslag för att förändra världen?

– Samtalskvällen kommer avslutas med en diskussion där alla uppmanas att fundera över egna förslag. Och även vår inbjudna gäst Madeleine Linder kommer att lägga fram ett förslag!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: