Marie Lehmann och Mikael Renberg leder för andra året i rad SVT:s hockeykväll.

Marie Lehmann tippar HV 71

2012-09-13 | Ida Ali padlock

SPORT

HV 71 blir vinnare av årets elitserie. Damkronorna måste börja ta medaljer i internationella mästerskap för att få genomslag. Detta menar hockeykvälls programledare Marie Lehmann som tar sig tid att svara på några frågor innan premiären i kväll.

Fakta:

Hockeykväll är ett TV-program, sportmagasin, i SVT 2 numera på torsdagskvällar mellan 21:30–22:00 (under slutspelen 2012 torsdagar 22:15–22:45). Sedan hösten 2007 är Marie Lehmann programledare och sedan hösten 2008 är Mikael Renberg expertkommentator.

Hur känns det inför elitseriepremiären i kväll?

– Förberedelserna är gjorda, vi har ny studio, en lockout lurar runt hörnet och en taggad Micke vankar av och an här på redaktionen- det känns väldigt kul att det äntligen börjar.

Vad är det som är så speciellt med just hockey som sport?

– Hockey, friidrott och basket är mina favoriter. Det finns en puls, ett tempo och ett kynne som tilltalar mig. Dessutom påminner hockey och basket, spelmässigt, mycket om varandra.

Vilka tror du tar hem SM-guldet?

– Jag tror att HV71 blir svenska mästare.

När tror du att damhockeyn får sitt genomslag.

– Efter OS-silvret 2006 ökade intresset,men uteblivna resultat för landslaget de senaste åren har säkert påverkat intresset negativt hos TV-publiken. För utövarna krävs istider och lag attspela i. Jag är inte så säker på att klubbarna alltid är beredda att välja bort pojklag till förmån för flicklag, vilket det många gånger handlar om. Det är lätt att "köra på som man alltid gjort".

– Vad som krävs för att få pucken i rullning, ja god start vore förmodligen att Damkronorna börjar ta medaljer i internationella mästerskap igen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: