Carolina Åkerlinds bild spred sig snabbt på Facebook under torsdagen.

En bild säger mer än tusen ord...

2012-05-11 | Anna-Klara Bratt padlock

KULTUR

Det var i onsdags förmiddag som Carolina Åkerlind tog bilden genom ett fönster på Stockholms Stadsmuseum. Sedan dess har den delats över 700 gånger.

En bild säger mer än tusen ord? Carolina Åkerlinds bild på en förskoleklass i rosa västar som möter ett militärt förband under Katarinahissen på Slussen i Stockholm har på delats över 700 gånger på bara ett dygn på Facebook.

– Först lade jag upp bilden så att bara mina vänner kunde se den, men när jag såg hur många som började dela den gjorde jag den offentlig så att fler skulle kunna se. Jag tycker att de är intressant att se de olika kommentarerna på bilden och vad andra läser in i den. Vissa tycker den är jättekul eller bara fin, andra att den är obehaglig. Någon ville använda den för att illustrera Obamas uttalande om samkönade äktenskap, "The little pink army". En del har fastnat för att barnen håller upp handen och vinkar "We come in peace", säger Carolina Åkerlind.

Intresset tilltog under hela torsdagen. Bland annat ville Barnrättsbyrån köpa bilden för att använda i sitt arbete.

När Carolina Åkerlind tog bilden var det först militärerna hon fokuserade på, sedan dök barngruppen upp från andra hållet:

– Jag tycker att det var fint att se hela förloppet, hur militärerna kom marscherande i ett rakt led längs Skeppsbron och sedan blev överrumplade av barngruppen som, visserligen också i ett rakt led, stannade upp, vinkade och började fråga saker. En del militärer marscherade på, andra stannade och pratade lite med barnen, därefter fortsatte marschen lite omtumlad upp mot Katarinavägen. Jag tycker att det är fint att se hur barnen stannar upp och börjar reflektera över vad de ser och vill fråga saker istället för att bara marschera på.


Flera som har delat bilden på Facebook har föreslagit att du har tagit årets bild. Vad är din kommentar till det?

– Ja det är ju smickrande, men den är ju ganska oskarp och tagen genom ett fönster. Å andra sidan skulle jag inte lagt upp den om barnen hade varit möjliga att känna igen. Så det var lite tur i oturen. Hur som helst tycker jag att det är kul att följa vad folk skriver och tänker om bilden!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: