Kivi & Monsterhund är skrattlockande men innehåller lite svåra ord enligt recensenten.

Bland Parvelpysor och Storebröstar

2012-02-24 | Lovis Carla Bratt Deland padlock

KULTUR

Kivi & Monsterhund av Jesper Lundqvist och Bettina Johansson handlar om Kivi - en väldigt omtyckt krabat som varken är hon eller han utan hen. Kivi har många ovanliga släktingar: Mappor, Pammor, Morbroster, Bryssling, Marfor, Halvkvartskusin, Parvelpysor och Storebröstar. Det är kul.

Kivi drömmer om en tax. När Kivi går upp en morgon träffar hen en ovanlig vän som inte blir henoms bästa, precis. Nämligen en Monsterhund. Denna mystiska varelse är inte riktigt vad Kivi hade tänkt sig.

Monsterhund visar sig vara busig, lite smutsig, lite möglig och lyder inte det Kivi säger. Vill absolut inte bada och gör så att Kivi tappar lusten för hundar.

Bilderna i boken är mer fantasi än verklighet och språket är skrattlockande men innehåller svåra ord – som de där släktingarna till exempel.

Kivi och Monsterhud är lite svår för nioåringar men säkert jättekul för treåringar. För mig är det inte viktigt att veta vilket kön någon har, men för somliga skulle jag kunna tänka mig att det är det.

Det är lite förvirrande att en del har bröst eller mustasch på bilderna, men det finns säkert en logisk förklaring till det. Jag är ju trots allt bara nio år – eller tio.

Lovis Carla Bratt Deland

Nästan tio år

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: