Carl Johan Bergman, som vann sprinttävlingen i Östersund.

Glädjen visste inga gränser

2011-12-09 | Alva Nilsson padlock

SPORT

Jakten på snö, norrmän och tyskor. Världscuppremiären gick av stapeln i Östersund och Feministiskt Perspektiv var på plats.

Visst fanns det snö i spåret på skidstation i Östersund. Men det var fjolårets snö och när tävlingarna drog igång förra onsdagen. När världscuphelgen var över yrde snön i Östersund. Och när tävlingarna summerdes fanns två svenska pallplatser att ta med sig till nästa tävlingar i Tyskland.

Anna Maria Johansson tog Sveriges första pallplacering i årets världscup i skidskytte. Hennes andraplats följdes sen upp av en överraskande och välkommen seger för Carl Johan Bergman i herrarnas sprint och jublet på läktarna visste inga gränser.

Norrmännen, som genom Tarjei Böe och Emil Hegle Svendsen tog två pallplaceringar, sprang runt på arenan och letade upp svenska fans att gratulera och krama.


Kom från ingenstans

På damsidan var det Magdalena Neuner som, som så många gånger förr, ägde i spåren. Hennes seger i lördagens sprint följdes upp med två topp-5placeringar under veckan.

Ändå var det Anna Maria Johansson som överraskade mest i Östersund. Hon kom som från ingenstans och slutade tvåa i den inledande distansen.

Storstjärnorna Björn Ferry och Helena Ekholm lyckades inget vidare under besöket i Östersund, vi får hoppas att deras framgångar kommer senare under året.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: