Tove Liljeholm, vice ordförande i Ung Vänster.

Stor satsning på feministiskt självförsvar i Göteborg

2011-11-04 | FemPers padlock

INRIKES

Stadsdelsnämnden i Norra Hisingen i Göteborg har beslutat att avsätta 400 000 kronor till feministiskt självförsvar i skola och fritidsverksamhet. Så stora satsningar är relativt ovanliga enligt Tove Liljeholm, vice ordförande i Ung Vänster och instruktör i feministiskt självförsvar.

– Den politiska viljan för att göra någonting åt problemen är rätt dålig. Det finns mängder av rapporter, statistik och inte minst folks egna erfarenheter som visar på tjejers otrygghet, ohälsa och vardagsrädsla. Men när man väl har konstaterat att det är jobbigt att vara ung och tjej så lägger man rapporterna på hög och bryr sig inte, säger hon.

Tove Liljeholm anser att feministiskt självförsvar är ett mycket konkret sätt att ge tjejer verktyg att hantera obehagliga och ovälkomna situationer.

– Trots det så är det inte många politiker som är villiga att faktiskt agera för tjejers tryggare vardag. Därför är det jätteroligt att Norra Hisingen nu tar problemen på allvar och föregår med gott exempel. Förhoppningsvis följer andra stadsdelsnämnder och kommuner efter, säger Tove Liljeholm.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: